Yahoo asteapta o oferta de preluare mai mare

Precizarea va aparea intr-o scrisoare pe care Yahoo! intentioneaza sa o trimita luni Microsoft, a declarat o persoana apropiata companiei.

De asemenea, Yahoo! va respinge sugetia facuta de Microsoft potrivit careia operatiunile companiei de servicii online se deterioreaza.

Scrisoarea este raspunsul dat de firma de Internet la termenul de trei saptamani pe care Microsoft i l-a acordat pentru a accepta oferta de preluare, de circa 42 miliarde de dolari.

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a trimis sambata o scrisoare catre consiliul de administratie al Yahoo!, in care a fixat ca termen limita data de 26 aprilie pentru incheierea unui acord intre cele doua companii, mentionand ca in sens contrar producatorul de software va fi nevoit sa apeleze direct la actionarii Yahoo!, inclusiv prin initierea unei proceduri de alegere a unui nou consiliu director al companiei de servicii pe Internet.

Termenul limita pentru incheierea acordului este fixat la patru zile dupa ce Yahoo! va raporta rezultate financiare pentru primul trimestru, si la doar doua zile dupa ce Microsoft va face acelasi lucru.

Yahoo! ar putea alege sa anunte rezultatele financiare mai devreme, pentru a demonstra ca performantele companiei sunt favorabile, in pofida conditiilor dificile cu care se confrunta operatiunile sale.

Yahoo! a respins in februarie oferta de preluare avansata de Microsoft, care evalueaza compania la 42 de miliarde de dolari, intrucat o considera insuficienta, iar membrii conducerii cauta diverse alternative pentru a se apara impotriva unei eventuale preluari ostile.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *