WikiScanner

Un instrument online dezvoltat de cercetatorii americani pentru identificarea organizatiilor care editeaza pagini pentru enciclopedia Wikipedia a scos la iveala faptul ca serviciile secrete americane (CIA) si Vaticanul sunt implicate in modificarea unor informatii de pe acest site, informeaza BBC. Wikipedia este o enciclopedie online gratuita, iar paginile sale pot fi create si editate de orice utilizator de internet din lume.

Instrumentul Wikipedia Scanner, dezvoltat de o echipa de cercetatori americani, poate detecta adresele de internet pentru o lista de aproximativ 5,3 milioane de editari. In general, editarile detectate de WikiScanner sunt cele legate de corectarea unor greseli de scriere dar si cele legate de inadvertentele care pot aparea in informatiile din fiecare profil. Totusi, instrumentul a reusit sa detecteze si modificari realizate pentru eliminarea unor materiale potential daunatoare sau pentru discreditarea unor profiluri. On Underclick.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

3 thoughts on “WikiScanner

 • 1.09.2007 at 10:09
  Permalink

  Da ,chiar este importanta aceasta discutie.
  Mie nu-mi convine ca informatiile sa fie modificate de oricine.
  Am cautat deunazi , niste informatii utile pentru cultura mea ,stiinta mea, si am primit ca rezultat ca pagina nu exista , a fost modificata, in sensul de strearsa.

  Daca vreau pot sa sterg si eu ca asa vrea muschii mei?!, care sunt destul de slabi, ca nu merg la sala, si nu bat covoarele sa nu deranjez vecinii.

 • 24.09.2007 at 11:49
  Permalink

  Stirea care am preluat-o eu asa spunea. Mersi de rectificare. Oricum mi s-a parut simpatica abordarea cu un domeniu din Grecia …:) Mi-a adus aminte ce bine s-au vandut domeniile .MD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *