Website pentru Schengen

In contextul pregatirii si adoptarii masurilor necesare aderarii la spatiul Schengen si pentru asigurarea informarii publice la nivel national si international, incepand cu 7 februarie 2008, MIRA  a operationalizat site-ul de internet www.schengen.mira.gov.ro, destinat in exclusivitate problematicii Schengen.

Schengen RomaniaAcest site poate fi accesat de toti utilizatorii de internet si cuprinde date de interes general si informatii actualizate cu privire la spatiul Schengen, statele membre, procesul de evaluare Schengen (categorii de prevederi ale acquis-ului Schengen, domeniile supuse procesului de evaluare, etapele acestui proces etc), precum si numeroase documente, date si informatii utile.

Lansarea acestui site constitutie un prim pas in vederea demararii unor campanii de constientizare a opiniei publice cu privire la aderarea la spatiul Schengen.

In acelasi timp, site-ul vine in intampinarea recomandarilor formulate anterior de echipele de evaluatori cu ocazia misiunilor de evaluare Schengen desfasurate in cele 9 state membre UE care au aderat la spatiul Schengen in decembrie 2007.

Aderarea Romaniei la spatiul Schengen in martie 2011 reprezinta obiectivul primordial al autoritatilor romane.

La nivelul MIRA, in calitate de institutie coordonatoare a procesului de aderare la spatiul Schengen, a fost creat cadrul general pentru o abordare unitara la toate nivelurile (legislativ, institutional, financiar si pregatire).

Prin HG nr. 1317/2007 a fost constituit in cadrul MIRA, Departamentul Schengen, autoritate nationala in domeniu care asigura si raspunde de indeplinirea conditiilor necesare privind aderarea la Schengen.

www.schengen.mira.gov.ro

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *