Vanzarile online pentru Sfantul Valentin

Vanzarile online pentru Sf. Valentin au depasit nivelul din luna decembrie.

Numarul tranzactiilor cu plata prin card bancar in magazinele online care folosesc solutia ePayment a atins in perioada 15 ianuarie-14 februarie 40.400 operatii, cu 21% mai mult decat in luna decembrie.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, numarul vanzarilor de Sf. Valentin s-a dublat, conform datelor GECAD ePayment.

“Vanzarile in ultimele 30 de zile au depasit luna decembrie, in conditiile in care nu foarte multe magazine s-au pregatit special pentru aceasta sarbatoare”, a spus Laurentiu Ghenciu, director de vanzari GECAD ePayment.

Conform oficialului companiei, principalul motiv pentru cresterea de anul acesta este progresul inregistrat anul trecut cand piata a atins 35 milioane euro si cresterea increderii publicului in aceasta metoda de plata.

In perioada sarbatorilor de iarna din 2007, valoarea medie a unei tranzactii s-a ridicat la suma de 72 euro, in perioada 15 ianuarie-14 februarie, aceasta s-a apropiat de 84 euro.

In SUA, valoarea medie a cumparaturilor de Sf Valentin este de 123 dolari, conform estimarilor National Retail Federation (NRF).

Conform NFA, pentru prima oara piata a stagnat in momentul apropierii unei sarbatori, reprezentantii ei declarand ca vanzarile din 2008 vor fi similare cu cele inregistrate in ianuarie-februarie 2007.

In Romania, cea mai mare pondere a tranzactiilor, respectiv 32%, au provenit din domeniul turismului si transporturilor.

Acestea sunt urmate la distanta de produse electronice mici, cu o pondere de 8% si de produse specifice evenimentului cu o pondere de 6%.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *