Utilizatori internet mobil

In raport, autorii atrag atentia asupra numarului foarte mare de utilizatori ai internetului mobil.

“Internetul mobil a atins o masa critica de utilizatori in acest an, oferind noi oportunitati de dezvoltare pentru domeniul de marketing”, mentioneaza studiul.

Potrivit Nielsen Mobile, Statele Unite se afla pe primul loc in ceea ce priveste numarul de utilizatori ai interentului mobil – circa 40 de milioane de utilizatori, adica 16% dintre toti beneficiarii de servicii de telefonie mobila – , urmate in clasament de Marea Britanie si Italia.

Conform studiului, cresterea numarului de utilizatori ai internetului mobil este corelata cu aparitia pe piata a unor dispozitive care faciliteaza accesul online.

In SUA, numarul persoanelor care folosesc internetul mobil a crescut de la 22,4 milioane in 2006 la peste 40 de milioane de utilizatori in prezent, desi 95 de milioane de americani platesc pentru acces la acest serviciu fara sa il foloseasca.

In Europa, cele mai populare telefoane mobile sunt cele produse de firma finlandeza Nokia, care au succes si in tari precum Rusia, India sau China.

Daca in SUA cel mai popular telefon este Motorola RAZR, in Europa modelul Nokia N95 se afla pe primul loc in preferintele consumatorilor.

“Utilizatorii sunt fie dezinteresati de aceste servicii fie nu sstiu ca pot avea acces online de pe telefonul mobil”, se mai arata in raportul Nielsen Mobile.

Potivit aceluiasi studiu, 82% dintre utilizatorii unor teleoane precum iPhone acceseaza in mod regulat internetul mobil.

A doua generatie iPhone va beneficia de servicii 3G, ceea ce va permite utilizatorilor un acces mai rapid online.

Cele mai multe persoane utilizeaza internetului mobil pentru a-si verifica e-mailurile, vizita site-urile de socializare sau oficierea unor tranzactii bancare.

Cele mai populare site-uri printre utilizatorii de internet mobil sunt Yahoo si Google.

Studiul mai indica, de asemnea, ca obiceiurile de navigare ale utilizatorilor de internet mobil difera fata de cele de navigare de la PC.

“Utilizatorii de internet care folosesc PC-ul viziteaza peste 100 de site-uri pe luna, in timp ce utilizatorii de interet mobil viziteaza in medie sase”, conchide cercetarea.

Claudiu Gamulescu

este fondator al Underclick.ro, brand infiintat in 2004. De atunci cateva sute de situri web si produse au fost lansate sau consiliate. Cateva sute de oameni au trecut prin programele de training "la sala" ale lui Claudiu, iar cateva mii au descarcat cartile si programele de coaching online. Crede in Internet folosit pentru afaceri, un canal care trebuie inteles si stapanit cum se cuvine. Folositi-l cu inteligenta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *