Software pentru recunoasterea expresiei faciale

Algoritmul este rezultatul eforturilor colaboratorilor de la Universitatea Tehnica din Madrid si ai Universitatii Rey Juan Carlos.

Creatorii software-ului spun ca poate fi aplicat secventelor video in situatii reale si poate chiar identifica expresia unei persoane aflate in fata monitorului unui computer.
universitati si companiile de IT
Desi software-ul este doar un prototip, este capabil sa functioneze pe un computer desktop sau chiar pe un laptop, sustin creatorii sai.

Pentru a determina expresia faciala a unei persoane, sistemul monitorizeaza miscarile fetei utilizatorului si le compara cu expresiile capturate de la diferite persoane (333 de secvente) din baza de date Cohn-Kanade.

Rata de succes a sistemului pe baza de date Cohn-Kanade este de 89%, iar sistemul poate functiona in conditii adverse in care lumina ambientala, miscarile faciale frontale sau afisajele camerei pot produce schimbari importante ale expresiei faciale.

Dezvoltatorii software-ului spun ca acesta ar putea ajuta la dezvoltarea interfelor human-computer, permitand constructia de avatare care simuleaza intr-adevar expresia faciala a unei persoane, lucru ce s-ar putea dovedi interesant pentru industria jocurilor video.

Tehnologia s-ar putea dovedi utila si in comertul electronic (E-commerce), permitand vanzatorului sa identifice din expresiile fetei daca o persoana ar putea cumpara sau daca este un client satisfacut.

Rezultatele studiului vor fi publicate in jurnalul Pattern Analysis and Applications.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *