Siguranta pe Internet

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei organizeaza pentru prima data in Romania competitia denumita “Ziua Sigurantei pe Internet 2008” (“Safer Internet Day 2008”).

copil internetTema acesteia este “Viata on-line este cea pe care o faci TU!”.

Evenimentul, organizat la nivel european de catre „INSAFE – European Internet Safety Network”, se va derula in perioada 14 Ianuarie – 12 Februarie 2008, avand ca scop constientizarea pericolelor ce se gasesc in mediul virtual, precum si incurajarea tinerilor in folosirea Internet-ului si a celorlalte  tehnologii on-line, in actiuni si activitati pozitive, sigure si eficiente.

Competitia se adreseaza grupelor de copii si adolescenti cu varste cuprinse intre 5 si 19 ani, din scoli, cluburi de tineret, centre de instruire.

Obiectivul sau consta in realizarea unor proiecte multimedia, care sa reflecte ideile si viziunile proprii ale tinerilor asupra realitatii virtuale.

Concursul se va desfasura in doua etape: prima, la nivel national, pana la data de 24 Ianuarie 2008, cand vor fi anuntati castigatorii. Ulterior, ei vor participa la a doua etapa, europeana, intre 1 si 12 Februarie 2008.

Castigatorii europeni ai Concursului „Safer Internet Day 2008” vor fi anuntati pe data de 12 Februarie.

Programul de desfasurare a concursului este publicat pe site-ul oficial al „Safer Internet Day”,
http://www.saferinternet.org/ww/en/pub/insafe/sid.htm .

Alaturi de MCTI, pentru promovarea, organizarea si desfasurarea acestui eveniment, participa Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, prin Directia Generala Management Invatamant Preuniversitar, precum si Consortiul “Sigur.info”, format din Fundatia „Salvati Copiii” Romania, Centrul FOCUS (Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual) si „Positive Media”, Romania.

Mai multe informatii in versiunea romana despre “Ziua Sigurantei pe Internet 2008”, precum si sfaturi utile privind modul cum poate fi realizat proiectul, respectiv inscrierea si participarea la competitie, pot fi accesate de pe site-urile Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor www.mcti.ro, Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului www.edu.ro sau vizitand site-ul Consortiului Sigur.info, special destinat acestui eveniment: www.sigur.info, la sectiunile unde va fi afisat bannerul competitiei.

Informatii referitoare la dezvoltarea unui parteneriat media sau sponsorizare a concursului, cat si datele de contact ale reprezentantului oficial sunt publicate pe site-ul www.sigur.info, la pagina web dedicata competitiei, in cadrul sectiunilor „Parteneri Media” si „Sponsori si parteneri”.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *