Sigur.info lanseaza Competitia Europeana pentru Continut Pozitiv adresat Copiilor

Salvati Copiii Romania, coordonatorul national al programului Sigur.info, lanseaza Competitia Europeana pentru Continut Pozitiv adresat Copiilor.

Competitia Europeana pentru Continut Online Pozitiv in educatia copiilor

Prin aceasta competitie dorim sa incurajam atat tinerii, cat si adultii sa creeze noi continuturi online care sa fie utilizate de catre copiii si sa promoveze resursele de calitate, deja existente.

In mai 2012 Comisia Europeana a stabilit o noua strategie cu scopul de a crea un internet mai bun si de a oferi copiilor instrumentele si competentele digitale necesare pentru a beneficia din plin si in siguranta de beneficiile mediului online.

Lumea virtuala poate fi un loc extraordinar pentru copii. De aceea, eu imi doresc sa construim un internet mai bun pentru copii. Avand acces la continut potrivit, copiii pot sa exploreze, sa se joace si sa invete in siguranta, asigurandu-ne ca ei se distreaza in timp ce isi dezvolta competentele digitale. Sper ca aceasta competitie sa genereze si sa celebreze idei inovatoare din intreaga Europa.”, declara Neelie Kroes, Vice Presedintele Comisiei Europene.

In concurs poate fi inscrisa orice forma de continut online, de la site-uri, blog-uri, clipuri video pana la jocuri sau aplicatii educationale.

Continutul trebuie sa fie conceput pentru uzul copiilor si sa sustina folosirea Internetului intr-o maniera pozitiva si educativa (sa educe, sa informeze, sa stimuleze imaginatia, sa faciliteze dobandirea de noi competente, etc.).

Adultii si copiii din intreaga tara sunt invitati sa se inscrie in cadrul uneia dintre cele patru sectiuni:

  1. Adulti specialisti – pentru care crearea de conţinut online reprezinta o activitate permanenta, aducatoare de profit, sau care au la dispozitie un anumit buget sau venit pentru a angaja specialişti in scopul mentionat mai sus. (De exemplu, firme sau institutii care dispun de bugete in acest sens etc.)
  2. Adulti non-specialisti – pentru care crearea de continut online nu reprezinta o activitate permanenta, aducatoare de profit, sau care nu au la dispoziţie un anumit buget sau venit pentru a angaja specialişti in scopul menţionat mai sus. (De exemplu, cadre didactice, lucratori sociali sau alte profesiuni adiacente)
  3. Tineri care participa individual –  persoane sau echipe de cel mult trei tineri.
  4. Clase/Grupuri de tineri (cel puţin 4 tineri)

Competitia Europeana pentru Continut Online Pozitiv in educatia copiilor
Inscrierile  in concurs se pot face la adresa  http://bestcontentaward.eu

Data limita de transmitere a proiectelor este 14 Octombrie 2013, acestea urmand a fi evaluate in perioada 11 – 18 Noiembrie de catre un juriu format din specialisti in domeniul IT, parteneri ai proiectului, elevi si profesori. Castigatorii vor fi anuntati la sfarsitul lunii noiembrie si vor fi premiati cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet 2014, in cadrul galei organizate la Bruxelles.

Informatii suplimentare:

Teodora Stoica

Ttelefon/fax. 021 224 24 52

e-mail: teodora.stoica@salvaticopiii.ro

Sorin Frumuseanu

Sorin Frumuseanu este membru al Underclick din 2005 si este responsabil de optimizarea pentru motoarele de cautare, partea de research & development si relatia cu clientii care doresc strategii bazate pe crestere oraganica. In prezent actioneaza ca serviciu de SEO Extern pentru UnderClick.ro prin www.SEOeXtendServ.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *