Servicii online pentru telefonia mobila

Arun Sarin, CEO al Vodafone, le-a cerut operatorilor de telefonie mobila sa dezvolte servicii online pentru a nu permite providerilor de internet sa domine piata de profil.

“Nu putem permite altor companii sa furnizeze servicii de e-mail sau mesagerie instant pe telefonul mobil si noi sa ne ocupam doar de serviciile vocale. Telefonia mobila a devenit un mediu din ce in ce mai concurential, odata cu intrarea in joc a protagonistilor de pe piata internetului “, a declarat patronul Vodafone, in cadrul congresului mondial al telefoniei mobile de la Barcelona.

“Noi ar trebui sa invatam sa fim, in acelasi timp, parteneri si concurenti cu companiile de internet”, a mai spus el, dupa ce Vodafone si-a reinnoit parteneriatele cu Google si Yahoo!.

Marile companii de internet sunt din ce in ce mai interesate de piata telefoniei mobile ca mijloc de distributie pentru continuturile lor, costurile fiind acoperite prin publicitate.

Pana in prezent, ele au reusit deseori sa isi impuna brandul, implementand pe telefoanele mobile motoare de cautare precum Yahoo! sau Google, sau servicii de mesagerie instant precum Windows Live Messenger de la  Microsoft.

“Operatorii de telefonie mobila ar trebui sa investeasca pentru a deveni furnizori de servicii pentru internetul mobil”, a mai spus Sarin.

Subliniind ca Apple a ridicat foarte mult standardele pietei prin lansarea iPhone, care se bazeaza foarte mult pe internetul mobil, Sarin a mai pledat pentru dezvoltarea unor interfete pentru internetul mobil mai accesibile utilizatorilor, pentru servicii mai atractive si baterii mai rezistente.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *