Schimbarea numarului de telefon

„Oricine doreste sa isi pastreze numarul, dar sa schimbe furnizorul de servicii de telefonie, poate merge de astazi sa depuna cererea de portare la operatorul pe care l-a ales. In maxim 10 zile, numarul sau va functiona in noua retea”, a declarat Liviu Nistoran, presedintele Autoritatii, in cadrul conferintei internationale cu tema „Reglementarea comunicatiilor electronice – Utilizatorul final pe primul loc”.

Presedintele ANC a estimat ca in primii doi de la introducerea portabilitatii numerelor, in Romania se vor porta aproximativ 20-25% dintre numerele de telefonie mobila.

Portabilitatea numerelor este un serviciu destinat utilizatorilor de telefonie care permite abonatilor sa pastreze numarul de telefon atunci cand schimba furnizorul de servicii de telefonie. Se pot porta numerele de telefonie fixa, mobila si numere speciale precum cele din categoria 0800 sau 0900. Portarea se face doar in cadrul aceleasi categorii (fix-fix, mobil-mobil).


Presedintele ANC
a precizat ca principalele trei beneficii pe care le aduce portabilitatea sunt libertatea utilizatorului, cresterea concurentei si scaderea tarifelor.

Portabilitatea diminueaza reticenta utilizatorilor de a schimba furnizorul de servicii de telefonie si le asigura o mai mare libertate de alegere, genereaza aparitia unor servicii mai bune si a unor oferte mai avantajoase, iar pe termen lung ar putea determina diminuarea diferentelor dintre tarifele “in retea” si cele “in afara retelei”.

Cu aceasta ocazie, ANC a lansat si pagina web www.portabilitate.ro, unde utilizatorii pot afla informatii despre portabilitate si ce trebuie sa faca pentru a-si porta numarul, si unde au la dispozitie un motor de cautare pentru a afla daca un numar este portat si in ce retea.

La eveniment au fost prezenti reprezentanti ai Comisiei Europene, ai unor autoritati de reglementare in comunicatii din UE, dar si reprezentanti ai grupurilor de consumatori.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *