Roblogfest 2008

La Roblogfest 2008 – editia a treia, organizata la initiativa lui Dragos Novac – , exista doua categorii principale in care pot fi nominalizate bloguri si anume una supusa votului popular si una jurizata.

La categoria “Popular”, blogurile care se inscriu in competitie vor concura la sectiunile: cel mai bun blog personal, cel mai bun blog colectiv, cel mai bun blog nou, cel mai bine scris blog, cel mai bun blog de divertisment, cel mai bun blog de muzica, cel mai bun blog de sport si cel mai bun blog.

La categoria in care blogurile inscrise vor fi notate si premiate de un juriu se vor acorda distinctiile cel mai bun blog foto, cel mai bun blog cultural, cel mai bun blog despre design / creatie, cel mai bun blog despre politica, cel mai bun blog despre business/tehnologie, cel mai bun blog despre media / advertising, cel mai bun blog de companie si cel mai bun blog.

Anul acesta, blogurile pe tematica muzicala, sportiva sau de divertisment sunt subiectiv de interpretat, de aceea vor fi supuse votului popular. Pe de alta parte, combinarea categoriilor media & advertising si business & tehnologie s-a facut pentru ca nu exista un numar mare de bloguri pe categorie si concurenta este benefica.

Anul acesta, la Roblogfest nu se mai premiaza “cel mai bun design de blog” pentru ca 95% din bloguri folosesc designuri care nu le apartin sau care au fost supuse unor modificari minore.

In cazul votului popular, se va lua in calcul numarul de voturi primite de blogurile intrate in concurs, in timp ce votul jurizat va lua in calcul o serie de criterii care vor constitui o medie ponderata in calcularea clasamentului final.

Criteriile de jurizare se vor anunta o data cu componenta juriului.
Voturile si nominalizarile in cadrul Roblogfest se pot face de catre oricine isi face cont pe site-ul competitiei (www.roblogfest.ro), incepand de vineri, 1 februarie 2008.

La editia de anul trecut a Roblogfest au fost inscrise in total 1.446 de propuneri de bloguri la cele 15 categorii ale concursului.

Dintre castigatorii din 2007 au facut parte jurnalul online Vis Urat, care a castigat cinci premii si blogul lui Zoso, cu trei premii.

Georgeta Turcea

Georgeta Turcea este responsabila de organizarea de evenimente si este mereu in legatura cu partenerii, participantii, concurentii, speakerii, furnizorii de servicii. Absolventa a Facultatii de Comunicare, este membra Underclick din 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *