.ro cu Risk

UPDATE 2008
Domeniul de internet .ro, al tarii noastre, este printre primele cinci cele mai riscante din lume, intr-o ierarhie a domeniilor de net in functie de ponderea site-urilor care prezinta amenintari informatice. Romania se afla pe locul cinci al clasamentului, din moment ce 7% dintre site-urile cu extensia .ro pot afecta PC-urile, conform unui studiu al McAfee. Cel mai periculos domeniu este al statului Hong Kong, in timp ce al Finlandei e cel mai sigur.

Studiul plaseaza Romania pe locul cinci, cu un loc mai jos fata de anul trecut, iar 6,75% din site-urile cu extensia .ro sunt considerate a fi periculoase. Hong Kong (.hk) e pe primul loc, cu 19% dintre site-uri avand un risc. Locul doi e ocupat de China (.cn.), al treilea de Filipine (.ph), iar al patrulea de Rusia (.ru). Pe de alta parte, cea mai sigura destinatie online este Finlanda (.fi), cu doar 0,05% din site-uri cu probleme, iar Japonia (.jp) este pe locul secund.

– – – – – – – – – – – –

Intr-o discutie avuta saptamana trecuta pe marginea SPAM-urilor si a domeniilor in general, impreuna cu Adi am cazut de acord ca domeniile .info sunt cele mai (g)rele. Extensia INFO a fost atacata de achizitii masive, in scopuri ilicite si nu a existat nici un control in comercializarea acestui registru.
Citeam pe Wall Street despre McAfee care a facut un studiu pe aceasta tema, si citind, mi-am dat seama cum am uitat de Tokelau ( .tk)
Ceea ce este inse de NOTAT … este ca din nou suntem in TOP ! , locul 4, cu 5,6% grad de risc

Topul celor mai periculoase domenii:

1: Tokelau (.tk)
2: Information (.info)
3: Samoa (.ws)
4: Romania (.ro)
5: Commercial (.com)
6: Business (.biz)
7: Russia (.ru)
8: Network (.net)
9: Families and Individuals (.name)
10: Slovakia (.sk)

Claudiu Gamulescu

este fondator al Underclick.ro, brand infiintat in 2004. De atunci cateva sute de situri web si produse au fost lansate sau consiliate. Cateva sute de oameni au trecut prin programele de training "la sala" ale lui Claudiu, iar cateva mii au descarcat cartile si programele de coaching online. Crede in Internet folosit pentru afaceri, un canal care trebuie inteles si stapanit cum se cuvine. Folositi-l cu inteligenta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *