Yahoo se reorganizeaza in 2008

Potrivit editiei de luni a Wall Street Journal, grupul intentioneaza sa surpime mai multe sute de locuri de munca pentru a termina 2008 cu aceleasi efective comparativ cu 2007, dupa ce si-a consolidat echipele in anumite sectoare considerate prioritare si a facut reduceri in alte domenii.

Site-ul specializat Silicon Alley Insider mentiona, la randul sau, ca Yahoo! vrea sa renunte la circa 15-20% dintre angajati, adica 1.500-2.500 de persoane.

Grupul urmeaza sa ofere detalii suplimentare in timpul prezentarii rezultatelor trimestriale, la 29 ianuarie. Reprezentantii Yahoo! nu au putut fi contactati pentru comentarii privind aceasta chestiune.

Yahoo! va incerca sa isi redreseze rentabilitatea, in conditiile in care valoarea actiunilor sale a scazut in fata celor ale Google.

Din vara lui 2007, Yahoo! si-a reorganizat intreaga conducere, aducandu-l inapoi la conducere pe cofondatorul companiei, Jerry Yang.

Yahoo! a anuntat in trimestrul trei profituri nete in scadere cu 4,6%, la 151,3 milioane de dolari si o cifra totala de afaceri de 1,76 miliarde de dolari, in crestere cu 12%.

Pe plan mondial, Google atrage peste 32% dintre veniturile publicitare online, in timp ce cota Yahoo! a fost de doar 20%.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *