Reduceri BCR: Pachetul de semnatura electronica

Banca Comerciala Romana (BCR) reduce cu 23% pretul anual standard al pachetului de semnatura electronica destinat tuturor persoanelor juridice, fie ca sunt companii mari fie ca sunt microintreprinderi. Astfel, BCR isi ajuta efectiv clientii avand in vedere ca firmele sunt obligate acum sa depuna numai in mediu electronic o serie de declaratii fiscale.

BCR

Semnatura electronica  reprezinta informatii personale in format electronic atașate unui document, de asemenea, in format electronic și servește ca metoda de identificare electronica a semnatarului unor documente, asigurand astfel destinatarul de identitatea expeditorului și de integritatea mesajului.

„Vrem sa oferim clientilor servicii care sa vina in intampinarea nevoilor pe care aceștia le au, la preturi fara concurenta. Prin cunoașterea nevoilor clientilor noștri, incercam sa identificam solutii adecvate pentru a-i sprijini sa iși atinga aspiratiile și sa depașeasca dificultatile. Solutia tehnica propusa de BCR vine acum la un pret fara concurenta 41,58 Eur fara TVA”, a declarat Melania Mirea, sef Departament Dezvoltare Afaceri si Produse Micro si PFA, din cadrul Directiei Managementul Segmentelor Retail, BCR.

BCR propune un pret imbatabil pentru pachetul de semnatura electronica
Solutia tehnica propusa de BCR este furnizata de catre societatea Trans Sped
Contribuabilii au obligatia sa depuna declaratiile fiscale numai in format electronic

Reprezentantii firmelor pot sa acceseze acum pachetul de semnatura electronica in unitatile BCR, cu sprijinul consilierilor dedicati clientilor microintreprinderi și al managerilor de relatii corporate.

Solutia tehnica propusa de BCR clientilor este furnizata de catre societatea Trans Sped, care este  inregistrata oficial ca Furnizor de Servicii de Certificare ce emite certificate calificate in conformitate cu Legea Numarul 455/2001 privind semnatura electronica, Hotararea de Guvern Numarul 1259/2001 și Directiva Uniunii Europene 1999/93/EC.

„Strategia BCR a fost si este permanent sustinuta de orientarea catre cele mai noi si adecvate solutii tehnice aplicate in afacere. Astfel BCR  a fost prima banca din Romania care a implementat semnatura electronica inca din anul 2004 in multiple arii de interes, exploatand eficient facilitatile oferite de certificatul digital calificat. BCR a realizat oportunitatea utilizarii semnaturii electronice si pentru clientii sai, in contextul ultimelor modificari legislative, si a negociat pentru acestia preturi preferentiale care sa le poata face permisibile tuturor segmentelor de clienti. Avand ca partener traditional Trans Sped  aceste negocieri s-au finalizat cu succes intr-un pachet extrem de util pentru orice companie indiferent de dimensiunea acesteia sau de numarul de angajati”, a declarat Viky Manaila, managing director Trans Sped.

In conformitate cu Ordinul Presedintelui ANAF numarul 2520/2010, incepand cu data de 25 noiembrie 2010, contribuabilii mari si mijlocii au obligatia sa depuna numai electronic declaratiile fiscale incepand cu obligatiile aferente lunii octombrie.

Totodata, incepand cu data de 3 ianuarie a.c., microintreprinderile sunt obligate sa depuna o singura declaratie privind contributiile sociale care pana la data de 31.12.2010 au fost colectate separat de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale a Formularul 112 pentru Declaratia unica (sursa www.anaf.ro), declaratie care se depune on-line doar cu ajutorul unui dispozitiv de semnatura electronica.

Declaratiile privind obligatiile de plata la bugetul de stat, impozitul pe profit, obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale și fondurilor speciale, precum și deconturile privind accizele, impozitul la titeiul din productia interna, cel de TVA și cel special de TVA, vor fi transmise prin intermediul Sistemului Electronic National (SEN). Declaratiile se depun pe site-ul  www.e-guvernare.ro.

Despre Banca Comerciala Romana

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private si a bancilor de locuinte. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoare activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.
BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 668 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori.

BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM  peste 2.000 de bancomate si POS  peste 18.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, phone-banking si e-commerce.

Despre Erste Group

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17,4  milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30  septembrie 2010, Erste Group detinea active totale in valoare de 206,5  miliarde EUR, inregistrand un profit net de 736,8  milioane EUR si un raport cost/venituri de 48,7%.

Despre Trans Sped

Trans Sped este furnizor acreditat de servicii de certificare calificata de catre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale. Trans Sped este cel mai experimentat furnizor de solutii de securitate bazate pe certificate digitale calificate, activand pe piata autohtona inca din 2004. Serviciile Trans Sped sunt oferite in colaborare cu compania germana TC TrustCenter, lider mondial in furnizarea de servicii de certificare. Acest lucru confera certificatelor calificate emise de Trans Sped recunoastere internationala si garanteaza interoperabilitatea cu diverse tipuri de aplicatii.

Calitatea serviciilor si tehnologiilor Trans Sped este sustinuta de faptul ca autoritatea acesteia a fost cross-certificata cu Federal Bridge of US, lucru care confera incredere certificatelor de semnatura electronica emise de aceasta pentru a fi acceptate in relatia cu toate institutiile guvernamentale din SUA. (www.transsped.ro )

BCR – Comunicare Externa
Tel. 312.00.56; Fax 313 0117
Ionut Stanimir, e-mail: ionut.stanimir@bcr.ro

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *