Record vanzari in comertul electronic

2007 a inceput destul de promitator cel putin in balanta sperantelor romanilor (a posesorilor de magazine virtuale in speta) ca volumul comertului online va creste si ca va fi din ce in ce mai usor sa cumparam si sa vindem online (si mai sigur evident).

Intotdeauna am facut comparatii cu America si cu ce se intampla ACOLO. Acolo, unde volumul tranzactiilor in cateva minute atingea volumul tranzactiilor din Romania intr-un intreg an.

Etalonul pentru comertul online american (si mondial totodata) este colosul Amazon. Despre care nu ai cum sa nu scrii cateva randuri, mai ales dupa perioada sarbatorilor.

Varful a fost atins in data de 11 decembrie 2006 cu mai mult de 4.000.000 (patru milioane) de comenzi plasate. Atunci s-a batut precedentul record din 12 decembrie 2005 ( numai 3.6 milioane ). Si ca uimirea sa nu fie doar la nivelul marimii cifrei, sa vorbim si de eficacitate.

99% din comenzi au fost livrate la timp !!! Mai mult de 3.4 milioane de pachete au iesit pe portile Amazon-ului intr-o singura zi.

O privire de ansamblu asupra vanzarilor Amazon.com a dus la urmatoarele observatii :

> 1000 de jocuri XBox au fost puse la vanzare in cadrul unei promotii de 2/3 din pret. Timpul de vanzare = 29 secunde [ Din cauza ca la unele promotii precedente situl a picat pur si simplu datorita unui numar mare de utilizatori online, Amazon si-a schimbat politica de discouturi ]

> cel mai bine s-au vandut electronicele si anume Apple, iPod, Canon Power Shot, si Garmin

> cel mai bine vandut DVD a fost “Piratii din Caraibe 2” cu Johnny Depp

> cea mai bine vanduta carte a fost “The Audacity of Hope: Thoughts on Reclaiming the American Dream”, autor: senatorul Barack Obama

Claudiu Gamulescu

este fondator al Underclick.ro, brand infiintat in 2004. De atunci cateva sute de situri web si produse au fost lansate sau consiliate. Cateva sute de oameni au trecut prin programele de training "la sala" ale lui Claudiu, iar cateva mii au descarcat cartile si programele de coaching online. Crede in Internet folosit pentru afaceri, un canal care trebuie inteles si stapanit cum se cuvine. Folositi-l cu inteligenta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *