Record iTunes

Studiul realizat de compania de cercetare de piata NPD arata ca iTunes a depasit Wal-Mart ca volum de vanzari in ianuarie si februarie, daca se considera ca 12 melodii descarcate din reteaua iTunes sunt echivalentul unui CD vandut.

Steve Knopper, reporter al revistei Rolling Stone, a declarat ca acest lucru indica schimbari semnificative in modul in care muzica este comercializata.

De la lansarea sa in 2003 si pana in prezent, iTunes a vandut peste patru miliarde de melodii, la serviciile sale apeland peste 50 de milioane de clienti.

Eddy Cue, vicepresedintele iTunes, a declarat ca divizia Apple a fost “uimita” de rezultatele studiului NPD.

Desi iTunes continua sa domine piata descarcarilor de muzica, compania se confrunta cu o competitie din ce in ce mai acerba, in principal din partea eMusic si Napster.

Pe de alta parte, reteaua de socializare MySpace este actorul care si-a anuntat cel mai recent intrarea pe piata muzicii online, printr-un parteneriat cu trei case importante de discuri: Universal, Sony BMG si Warner.

Prin intermediul noului serviciu, utilizatorii MySpace vor putea asculta muzica si urmari videoclipuri muzicale gratuit, platind numai pentru ceea ce vor sa descarce.

Potrivit lui Michael Gartenberg de la Jupiter Research, depasirea de catre iTunes a Wal-Mart “subliniaza un trend extrem de important al industriei”.

“Nu cu mult timp in urma, Apple se mandrea cu faptul ca au iTunes se afla pe locul patru pe piata, urcand pe locul trei si apoi pe doi”, a declarat el.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *