Publicitatea pe telefonul mobil

Aproxmativ un sfert dintre utilizatorii de telefoane mobile din SUA au interactionat cu una dintre formele de publicitate derulate in acest mediu, in pofida numarului mic de utilizatori ai internetului mobil, potrivit unui studiu al companiei de studii de piata Nielsen Mobile.

Potrivit studiului, pe parcursul ultimelor 30 de zile, 58 de milioane de utilizatori au interactionat cu publicitatea derulata pe telefonul mobil, ceea ce inseamna un procent de 23% din totalul audientei americane a mediului.

Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 22.000 de utilizatori activi ai serviciilor de telefonie mobila, care folosesc aparatele si pentru alte functii decat cele de apelare si receptionare a apelului.

Potrivit datelor Nielsen Mobile, doar 13,7 % dintre utilizatorii de telefoane mobile au accesat internetul mobil, cea mai mare sursa de advertising mobil, insa mesajele publicitare au ajuns pe la ei pe diverse alte cai.

Conform studiului, 25% dintre utilizatori au interactionat cu publicitatea navingand pe web de pe telefonul mobil, 17% au primit mesaje publicitare via SMS, 18% au intalnit mesaje publicitare in timp ce jucau jocuri, in timp ce alti 18% au interactionat cu publicitatea descarcand muzica sau prin intermediul unor aplicatii radio.

Alte surse de publicitate pe telefonul mobil au fost imaginile branduite, e-mailul  pe mobil si spoturile video.

In ceea ce priveste structura demografica, studiul arata ca 46% dintre adolescenti isi amintesc reclame vazute pe telefonul mobil.

Studiul mai arata ca publicitatea de pe telefonul mobil generaza reactii, cauzele posibile fiind targetarea eficienta sau noutatea acestui tip de advertising.

Dintre cei care au interactionat cu advertisingul mobil, 26% au raspuns acestor reclame cu un SMS.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *