Publicitate online mondial 17 miliarde in 2007

In fiecare an valoarea publicitatii online la nivel mondial creste ( si trendul este dat clar de industria americana ). Acum 2 ani (2005 ) cand a trecut prima oara acest volum de 10 miliarde toata lumea a inteles ca nu mai e dejoaca cu online-ul si ca deja se coteaza cu % fata de celelalte medii. Dupa 3 ani aceasta suma se va dubla, ajungand la peste 20 miliarde USD in 2008 dupa parerea mea. Incerc inca o data sa calculez cat facem in Romania din aceasta piata : 5 la mie, fata de 3 la mie acum 2 ani …

Veniturile obtinute din publicitatea online de site-urile din Statele Unite au crescut cu 34% in 2006, pana la 16,8 miliarde de dolari, stabilind un nou record, pentru al treilea an consecutiv, se arata intr-un raport al Interactive Advertising Bureau (IAB), citat de warc.com.

In ultimul trimestru al lui 2006, cheltuielile cu publicitatea online au atins cota de 4,8 miliarde de dolari, o crestere de 32% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cel mai ridicat nivel inregistrat pe o perioada de trei luni in cei 10 ani de cand IAB monitorizeaza piata de profil. David Silverman, consultant la firma PricewaterhouseCoopers, care a participat la realizarea raportului, a declarat ca rezultatele obtinute arata ca a crescut nivelul investitiilor din partea advertiserilor traditionali, care au inceput sa utilizeze publicitatea online pentru promovarea media.

Claudiu Gamulescu

este fondator al Underclick.ro, brand infiintat in 2004. De atunci cateva sute de situri web si produse au fost lansate sau consiliate. Cateva sute de oameni au trecut prin programele de training "la sala" ale lui Claudiu, iar cateva mii au descarcat cartile si programele de coaching online. Crede in Internet folosit pentru afaceri, un canal care trebuie inteles si stapanit cum se cuvine. Folositi-l cu inteligenta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *