Publicitate online din Romania creste rapid

Romania Online – creste cel mai repede in Europa

Cele mai recente cifre date publicitatii de catre Initiative Media ascund o realitate extrem de placuta: cea mai mare crestere a unui canal media din intreaga Europa este publicitatea online din Romania.

Procentul de 75% crestere in 2005 fata de 2004 a Internet advertisingului in Romania, potrivit previziunilor specialistilor, surclaseaza toate celelalte rate de crestere din domeniul publicitatii la nivel european.

Cresterea incasarilor din publicitate este o consecinta fireasca a cresterii atat a numarului de netizeni (Romania numarand in prezent aproximativ 5 milioane utilizatori Internet, adica 1,8% din netizenii din Europa), cat si a infrastructurii Internetului in Romania. La acestea am mai aduga noi si cresterea calitatii site-urilor web din Romania prin investitiile in furnizarea de content de valoare pentru utilizatorii romani.

Totusi, share-ul Internetului din totalul bugetelor din totalul cheltuilelilor cu publicitatea este inca mic, apropiat de 1%, in vreme ce campionii absoluti la share-ul de media pe Internet sunt SUA cu 7,5% respectiv Marea Britanie cu 6.2%.

Deci pe total, de bine, dar se poate si mai bine.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *