Noile proiectoare 3D Benq

BenQ, lider pe piata de proiectoare DLP, anunta compatibilitatea cu placile video capabile 3D apartinand NVIDIA, ATI si Intel.

proiectoare BenQ
Proiectoarele 3D BenQ, compatibile cu solutiile oferite de catre NVIDIA, ATI si Intel

Accesul la continutul 3D prin intermediul surselor de semnal 3D bazate pe placi video apartinand celor mai mari producatori de pe piata si prin intermediul DVD-Playerelor cu decodare, aduce experienta 3D cinematografica mai aproape de utilizatorii individuali.

“Acest nou pas pe care BenQ il face in dezvoltarea tehnologiei 3D va creste accesibilitatea continutului 3D in randul utiliazatorilor. Astfel, la ora actuala o gama destul de larga de persoane care au acces la un computer cu specificatiile minime pentru a reda continut 3D sau la un DVD Player cu capacitate de decodare a continutului 3D, pot incepe sa se bucure de aceasta noua tendinta in zona de home-entertainment pe proiectoarele BenQ, direct in sufrageria proprie”, declara Dragos Salamac, Team Leader BenQ pentru Romania.

Caracteristicile minime pentru a rula continut 3D pe un proiector BenQ sunt:


a) Folosind un calculator

Un proiector BenQ 3D Ready
Ochelari 3D BenQ
Un procesor, Intel® Pentium, Intel® Core™Duo, Intel® i3/i5/i7 Core, AMD Athlon™X2 CPU sau mai puternic
Sistem de operare recomandat: Microsoft Windows Vista 32/64 biti sau Microsoft Windows 7 32/64 biti
O placa video (cu 512MB VRAM recomandat): NVIDIA 240/250/Quadro, ATI seria 4000, Intel GMA 4500 sau mai puternice
Cel putin 1GB memorie

b) Folosind un DVD player:

Un proiector BenQ 3D Ready
Ochelari 3D BenQ
Un DVD cu capacitate de decodare a formatului 3D si suport pentru formatul NTSC
Doar DVD Playerele cu decodare pot reda continut 3D. Unitatile optice ale calculatoarelor nu pot reda continut 3D

In cazul in care se decide pentru folosirea unui calculator cu cerintele minime mentionate mai sus, poate fi utilizat un software special pentru reproducerea continutului 3D, care poate fi descarcat de pe site-ul http://www.3DTV.at.

Daca formatul continutului 3D este lateral, atunci rata de refresh trebuie setata pe proiector la 120Hz, iar daca acesta este suprapus, rata de refresh a proiectorului trebuie setata la 60Hz.

In cazul in care este utilizat un DVD player, utilizatorii trebuie sa se asigure ca DVD-ul care contine fisiere in format 3D este de format HQFS.

Odata cu cresterea accesului la continut 3D, BenQ a lansat pe piata din romaneasca si un nou model de ochelari 3D stereoscopici.

Acestia au un timp de raspuns de 1,7 ms, un contrast tipic de 1000:1, unghi de vizualizare de 50°, ce permit o vizualizarea pana la o distanta de aproximativ 8 metri. Durata de utilizare a ochelarilor cu un set de baterii de tip CR2032 este de aproximativ 55 de ore.

BenQ ofera la ora actuala pe piata din Romania, o gama de 25 modele de proiectoare 3D ready, incepand de la cel mai accesibil model, MS510, al carui pret este de 1649 RON, pana la modelul MX880UST (Ultra-Short Throw), diponibil la un pret de 6699, inclusiv TVA.

Despre corporatia BenQ

Corporatia BenQ, unul dintre principalii furnizori de produse digitale, este o companie cu multiple dezvoltari in comunicatiile mobile, tehnologia de afisare a imaginii si tehnologia mobila. BenQ ofera produse ce beneficiaza de design inovator, usurinta in utilizare si tehnologii integrate in platforme care promit sa implineasca motto-ul BenQ de “Bringing Enjoyment and Quality to Life,” incluzand proiectoare digitale, monitoare LCD, laptopuri, netbook-uri, PC-uri all-in-one, televizoare LCD, camere foto digitale, dispozitive de stocare, eBook readere, telefoane mobile, medii de stocare si periferice (mausuri si tastaturi).

Despre grupul BenQ

Grupul BenQ este format in prezent din 16 companii care opereaza independent folosind resurse comune si impartasind aceleasi sinergii de extindere. Grupul BenQ include: BenQ Corporation, BenQ Materials, AU Optronics Corporation (nr.3 la nivel mondial in productia de paneluri TFT-LCD de format mare), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, Daxin Materials Corp., Forhouse Corp., Light House Tech, SiPix Imaging, Lextar Electronics Corp. BenQ Guru Software Co., BenQ Hospital, Darwin Precisions Ltd, Raydium Semiconductor Corporation, Cando Corporation si Wellypower Co., Ltd.

BenQ Romania

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *