Profitul net Google

Compania a anuntat ca nu este afectata de incetinirea economiei in Statele Unite, calmand temerile privind o evolutie negativa a pietei de publicitate online.

Totodata, veniturile au crescut cu 42% la 5,19 miliarde de dolari, depasind estimarile analistilor de pe Wall Street.

Cotatia actiunilor Google a urcat cu 18%, peste nivelul de 500 de dolari pe unitate, ultima data atins in februarie, intrucat compania a aratat un control mai bun al costurilor si a obtinut pentru prima data o valoare mai mare a veniturilor pe pietele din afara SUA, in parte ca urmare a deprecierii dolarului.

Astfel, veniturile pe pietele internationale au reprezentat 51% din total.

“Suntem bine pozitionati pentru 2008, indiferent de mediul de afaceri care ne inconjoara”, a declarat presedintele si directorul executiv al companiei, Eric Schmidt.

Titlurile companiei au pierdut, de la inceputul acestui an, castigul de 50% inregistrat in 2007, in contextul temerilor legate de faptul ca industria publicitatii online a ajuns la maturitate si este vulnerabila in fata incetinirii economice din SUA.

Dar revenirea cotatiei Google nu este determinata de imbunatatirea semnificativa a perspectivei de crestere a companiei, ci de faptul ca investitorii stiu ca situatia economica nu afecteaza rezultatele financiare are companiei de Internet.

Performanta Google ar putea ajuta Yahoo! in eforturile sale de a obtine o oferta mai mare de preluare, probabil din partea Microsoft.

“Acest lucru indica faptul ca piata de publicitate online este inca intr-o forma buna, ceea ce ar trebui sa ajute Yahoo! sa obtina un pret mai bun daca se decide sa fie preluata de Microsoft”, a declarat Peter Dunay, analist la Meridian Equity Partners.

Yahoo! a respins in februarie oferta de preluare avansata de Microsoft, care evalueaza compania la 42 de miliarde de dolari, intrucat o considera insuficienta, iar membrii conducerii cauta diverse alternative pentru a se apara impotriva unei eventuale preluari ostile.

Google a finalizat, in martie, preluarea companiei de publicitate pe Internet DoubleClick, pentru 3,4 miliarde de dolari, ceea ce ii consolideaza pozitia fata de Yahoo! si Microsoft pe piata publicitatii online.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *