Principiile de baza comert electronic | General

Principiile de baza E-commerce

Dupa cum spuneam materialul se adreseaza celui care NU STIE nimic despre comertul electronic dar si celui care are experienta in comertul online ii poate fi folositor.

E-Commerce (consumatori care cumpara online) este un fenomen intr-o perioada de crestere mai mare decat oricand si cred ca suntem martorii formarii la nivel mondial ai mugurilor unei noi e-conomii.

Nu o sa deschid discutia despre ce frumoase sau bune sunt afacerile online sau sa va intreb care este motivul pentru care doriti sa aveti un magazin virtual. Daca ati ajuns sa cititi materialul acesta probabil ca deja stiti deja acestea.
Sa aruncam mai bine o privire asupra modului in care construim afacerea de la zero. Nu voi folosi cuvinte multe pentru ca incerc sa redau doar esentialul si nu sa va pierd timpul.

PRINCIPIILE DE BAZA ale afacerilor online sunt ACELEASI ca la orice afacere traditionala desfasurata in mediul economic real.
Aveti in minte un anumit profil de cumparator pe care il vizati. Aveti un serviciu sau un produs pe care doriti sa il livrati catre acesta. Consumatorul va primi produsul si veti incasa o suma de bani pentru el. Sau ii veti presta un serviciu pe care il veti factura.

Marea diferenta cu un magazin virtual este ca puteti automatiza o mare parte din procesele de vanzare si cumparare. Aceasta mare diferenta o ofera numai comertul online.

Intr-un magazin normal aveti angajati care sa ajute consumatorul sa cumpere.

Intr-un magazin virtual, angajatul dumneavoastra este situl in sine. Cu singura diferenta ca acest nou tip de angajat nu se imbolnaveste, nu isi ia concediu si munceste efectiv 7 zile din 7, 24 de ore pe zi pe parcursul intregului an. Si mai mult de atat, salariul lui este unul foarte mic.

Deja suna a afacere de vis. Insa poate deveni un cosmar la fel de bine daca nu sunteti pregatiti pentru necunoscut. Vom analiza in continuare cum ne construim prezenta online.

Claudiu Gamulescu

este fondator al Underclick.ro, brand infiintat in 2004. De atunci cateva sute de situri web si produse au fost lansate sau consiliate. Cateva sute de oameni au trecut prin programele de training "la sala" ale lui Claudiu, iar cateva mii au descarcat cartile si programele de coaching online. Crede in Internet folosit pentru afaceri, un canal care trebuie inteles si stapanit cum se cuvine. Folositi-l cu inteligenta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *