Portalul de stiri AGERPRES

Noul design si continutul imbunatatit de informatii si referinte utile tin cont de mutarea pe online a interesului public.

Cele mai importante informatii ale zilei pot fi gasite in paginile Politic, Economic, Justitie, Administratie, Social, Cultura, Life, International, Sport si Revista Presei, alaturi de alte informatii: curs valutar, starea vremii, burse de valori, cotatii etc.

Agerpres logoNoua platforma, care integreaza imaginile cu texte si fisiere audio-video, contine functionalitati care asigura accesul online si rapid la informatie: notificare automata a informatiilor nou postate prin email sau RSS, disponibilitatea datelor statistice, calendar al evenimentelor si titlurile orei, comunicate de presa, motor de cautare, monitorizari de presa, linkuri utile.

“Agentia Nationala de Presa are o productie specifica transmiterii contracronometru, dar si o infrastructura adaptata. Acum, cand oricine poate plasa asa-zise stiri pe Internet, rolul unei agentii de presa nationale este cu atat mai important. AGERPRES este referinta de credibilitate pentru orice eveniment major din Romania si din lume. Suntem bucurosi sa putem oferi acum, oricarui cetatean, accesul la informatie adevarata si utila, direct de la sursa”, a precizat directorul general al AGERPRES, Ioan Rosca.

“Odata cu lansarea de astazi, schimbarea website-ului AGERPRES nu este considerata o actiune incheiata. Platforma va fi imbunatatita si optimizata permanent, astfel incat sa raspunda deopotriva cerintelor utilizatorilor si standardelor in domeniu, in continua miscare”, Argentina Traicu, Director general adjunct AGERPRES.

Despre AGERPRES

AGENTIA NATIONALA DE PRESA AGERPRES este cel mai important furnizor de stiri si fotografii de presa din Romania. Misiunea sa este de a culege, redacta si difuza, prin cuvant si imagine, informatii despre actualitatea politica, economica, sociala, cultural-stiintifica si sportiva din tara si strainatate. Functionarea AGERPRES este reglementata prin Legea 19/2003.

Prin cele peste 600 de stiri si 200 de fotografii de presa din actualitatea interna si externa transmise zilnic, AGERPRES este un intermediar prompt si corect intre eveniment si mass media.

De asemenea, AGERPRES ofera publicului interesat acces la cea mai importanta arhiva de imagini din Romania, precum si la una din cele mai bogate arhive documentare de presa.

La 28 martie 2009, s-au mplinit 120 de ani de la infiintarea primei agentii de presa a statului roman Agentia Romana, precursoarea agentiei AGERPRES de astazi.

Agentia National de Presa AGERPRES este membru fondator in European Alliance of News Agencies (EANA), Association of Balcan News Agencies (ABNA), Black Sea Association of News Agencies (BSANA).

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *