Piraterie YouTube

In decembrie 2007, site-ul publicatiei Le Point  a anuntat ca TF1 va depune o plangere impotriva platformelor video Dailymotion si YouTube, pentru publicarea de continuturi contrafacute si dezinteres in lupta impotriva pirateriei.

Potrivit unui purtator de cuvant al YouTube, citat de Les Echos in editia online, plangerea depusa de TF1 a fost inregistrata in urma cu cu cateva zile, in California, procesul urmand sa aiba loc in fata unei instante pariziene.

Reprezantantii TF1 au refuzat sa faca orice fel de comentarii legate de aceasta chestiune.

Portalul YouTube, care este proprietatea Google, este unul dintre cele mai populare site-uri din lume, cu peste 60 de milioane de vizitatori pe luna, si include milioane de videoclipuri publicate de internauti, majoritatea secvente extrase din filme sau emisiuni TV.

Mai multe grupuri media au atacat in instanta YouTube, inclusiv Viacom, care detine posturi TV precum MTV si Comedy Central si studiourile de film Paramount.

Viacom a cerut in instanta retragerea de pe site a aproximativ 10.000 de clipuri si plata de daune in valoare de un miliard de dolari.

In octombrie 2007, YouTube a implementat un soft special care blocheaza publicarea secventelor video piratate, extrase din filme sau emisiuni TV.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *