Piata wireless americana

Verizon Wireless, joint venture cu Vodafone Group Plc, a castigat o serie de licente ramase vacante in urma eliberarii spectrului de catre posturile de televiziune, care vor incepe emisia prin semnal digital in 2009.

Verizon a obtinut licentele dupa ce a facut o oferta de 4,74 miliarde de dolari, care a depasit-o pe cea de 4,71 de miliarde de dolari facuta de Google.

Pe de alta parte, AT&T a castigat 227 de licente regionale.

Frontier Wireless, partener al companiei TV prin satelit EchoStar, a obtinut si ea o serie de licente care acopera intreg teritoriul Statelor Unite.

In cadrul licitatiei, AT&T a cheltuit 6,64 miliarde de dolari, in timp ce suma alocata de Verizon pentru licente wireless a fost de 9,63 miliarde de dolari.

“Cred ca licitatia a fost un succes semnificatov“, a declarat Kevin Martin, Chairman al FCC.

Spectrul wireless este considerat valoros de catre companii deoarece asigura transmisii pe distante mari, undele fiind capabile sa treaca prin pereti foarte grosi.

Desi multi dintre providerii de telefonie mobila au castigat o parte importanta a licentelor scoase la licitatie, Martin a declarat ca un numar mare de licente au fost obtinute si de companii mai mici, care se demarca drept viitori competitori pe piata wireless.

Licentele scoase la licitatie au fost impartite in mai multe blocuri, companiile facand oferte separate pentru ele.

Analistii sunt de parere ca majoritatea providerilor vor folosi licentele pentru a le oferi consumatorilor servicii avansate, cum ar fi acces online pe telefoanele mobile si acces online wireless pentru laptop-uri.

Participarea companiei Google la licitatie a determinat unii jucatori ai pietei sa creada ca aceasta s-ar putea extinde pe piata wireless.

Cu toate acestea, Google nu a reusit sa obtina licente in cadrul licitatiei, potrivit FCC.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *