Peste 40 de site-uri de reduceri proceseaza platile prin mobilPay

In prezent, peste 40 de site-uri de reduceri opereaza in online-ul romanesc, aproximativ 90% dintre acestea procesand platile prin intermediul platformei mobilPay, detinuta de Netopia Sistem.

mobilpay logoDatele companiei arata ca numarul tranzactiilor pe aceste site-uri a crescut masiv in ultimele luni, in luna februarie fiind realizate peste 70.000 de plati online cu cardul, fata de aproximativ 20.000 in decembrie.

“De la inceputul anului numarul site-urilor de reduceri practic a explodat, ajungand in prezent la peste 40 astfel de platforme. 35 dintre acestea proceseaza platile prin intermediul serviciului nostru. Daca pana de curand acoperau doar Capitala, in ultima perioada au inceput sa apara si site-uri care se adreseaza oraselor din provincie, precum Ploiesti sau Pitesti”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem.

Fenomenul reducerilor online a insemnat in perioada decembrie-februarie aproape o dublare lunara a numarului de tranzactii incheiate pe aceste site-uri.

Astfel, in luna ianuarie au fost procesate aproximativ 40.000 de plati, comparativ cu 20.000 de tranzactii in luna decembrie.

“In februarie, mobilPay a procesat mai mult de 55.000 de tranzactii realizate pe site-urile de reduceri, in timp ce volumul total al acestora s-a ridicat la peste 70.000. Cele mai atractive oferte pentru cumparatori au fost cele pentru restaurante, cafenele, cosmetice sau saloane de infrumusetare”, a explicat Eram.

Valoarea plaților realizate pe site-urile de reduceri in luna februarie s-a ridicat la peste 600.000 de euro, iar economiile pe care internautii le-au realizat prin intermediul acestora au fost cel putin egale cu aceasta suma, in conditiile in care discount-ul mediu oferit este de 70%.

“Reducerile extrem de mari, chiar si de 99% in unele cazuri, duce la aparitia impulsului de a cumpara imediat, iar dorinta este atat de mare, incat romanii au trecut peste suspiciunile platii online cu cardul. Depasirea acestei temeri nu poate sa fie decat benefica pentru comertul online din Romania”, a adaugat Eram.

In ciuda cresterii puternice din ultima perioada a numarului site-urilor de reduceri, reprezentantul Netopia Sistem apreciaza ca, incepand cu a doua jumatate a anului exista riscul sa apara primele falimente in piata de profil.

“Acest ritm de crestere a numarului de site-uri de reduceri se va mai mentine cel putin o perioda, dar se va ajunge la o saturare a pietei, chiar din acest an. Anul viitor, pe vremea aceasta, este posibil sa existe un numar de site-uri mai mic decat acum”, considera directorul Netopia Sistem.

Despre NETOPIA Sistem

Netopia Sistem este lider pe piata din Romania in domeniul comunicarii prin sms si in ceea ce priveste microplatile cu telefonul mobil, prin serviciile web2sms.ro, respectiv mobilPay.ro.

Cu peste 50 de milioane de sms-uri livrate in 2010 si relatii contractuale cu toti operatorii de telefonie mobila din Romania, web2sms.ro detine 60% din piata locala de servicii de comunicare si marketing mobil.

Lansat in 2006, serviciul de plati prin telefon mobilPay.ro a inregistrat o dublare anuala a numarului de tranzactii procesate, ajungand la o cota de piata de 80% in 2010. La finele anului trecut, mobilPay.ro a fost extins si in zona platilor online prin card bancar.

Netopia Sistem, companie infiintata in 2003, are o prezenta activa si in Silicon Valley, unde a inaugurat in 2008 un birou propriu. In iunie 2010, Netopia a devenit prima companie romanesca premiata in cadrul unei competitii din Silicon Valley, cu tehnologia patentata mobilPay.com Aplicatia romaneasca s-a situat in top 3 cele mai votate tehnologii in cadrul primei expozitii dedicate start-up-urilor prezente in centrul mondial al gigantilor din domeniul IT.

Pentru informatii suplimentare contactati:
Cosmin Mares
TOTAL PR
Tel: 0722.87.98.32
www.totalpr.ro

Antonio Eram – CEO
NETOPIA SISTEM
www.netopia-system.com

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

One thought on “Peste 40 de site-uri de reduceri proceseaza platile prin mobilPay

  • 12.03.2011 at 13:38
    Permalink

    Fain. Inseamna ca e un sistem bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *