Pericolele Internetului pentru copiii cu deficiente de auz

Proiectul E-sign, despre pericolele Internetului pentru copii cu deficiente de auz si profesorii acestora.

Salvati Copiii
In urma focus-grupurilor[1]  realizate de Salvati Copiii s-a remarcat faptul ca, din dorinta de a avea prieteni si in afara scolii, copiii romani cu deficiente de auz abordeaza relatiile create pe Internet cu naivitate, confruntandu-se deseori cu problema hartuirii online, fara a avea cunostintele sau resursele necesare pentru a se apara.
Pentru a intampina aceasta problema, Salvati Copiii impreuna cu Orange Romania au demarat proiectul E-sign, dedicat copiilor cu deficiente de auz si profesorilor acestora.

Organizatia Salvati Copiii, in parteneriat cu Orange Romania, a organizat miercuri, 20 iunie 2012, o sesiune de informare pe tema sigurantei online dedicata copiilor cu deficiente de auz si cadrelor didactice care predau acestor copii. Evenimentul incheie o serie de sesiuni organizate la nivel national in cadrul proiectului E-sign.

In cadrul mesei rotunde din Bucuresti au fost prezentate zece tutoriale video, unde sunt dezbatute cele mai importante pericole din mediul online la care pot fi expusi copiii.

Tutorialele cuprind un discurs atat vorbit, cat si in limbajul mimico-gestual, sustinut de interpretul Cosmin Costache, precum si elemente grafice care ii vor ghida pe copii pas cu pas in utilizarea sigura a Internetului.

Temele abordate prin intermediul tutorialelor sunt: Facebook, CamFrog[2] , Jocuri, Hartuirea pe Internet, Convorbiri si intalniri cu necunoscutii, Informarea de pe Internet si dezvoltarea gandirii critice, Reputatia online, Utilizarea telefonului mobil, Securitatea calculatorului si Importanta comunicarii in cadrul familiei si in timpul orelor de clasa despre siguranta online a copiilor.

Proiectul E-sign, parte a programului european Sigur.info a fost lansat in primavara anului 2012 de catre organizatia Salvati Copiii in parteneriat cu Orange Romania.

E-sign a demarat cu o serie de 20 de sesiuni de informare in scolile dedicate copiilor surzi si cu deficiente de auz din Bucuresti: Scoala pentru deficienti de auz Nr.2 „Sfanta  Maria” si Centrul Scolar nr 3 pentru elevi hipoacuzici.

Peste 200 de copii au dezbatut, alaturi de voluntarii Salvati Copiii, subiectul pericolelor intampinate pe Internet pentru a gasi cele mai bune modalitati de protejare impotriva acestora.

Ulterior, Salvati Copiii a dezvoltat resurse educationale ce vor fi distribuite in toata tara catre profesorii si educatorii copiilor cu deficiente auditive.

Organizaţia Salvaţi Copiii
Intr. Ştefan Furtună 3, Sector 1, 010899, Bucureşti, România
Înregistrată la Jud. Sect. 1, Dosar nr. 1334/ PJ/ 1990
Tel.:  +4021 316 61 76
Mobil: +40744 36 09 15
Fax:   +4021 312 44 86
rosc@salvaticopiii.ro
www.salvaticopiii.ro

[1] Organizatia Salvati Copiii a sustinut sase focus-grupuri în Bucuresti cu peste 40 de respondenti din randul elevilor cu deficiente auditive;
[2] Un program special prin care persoanele cu deficiente de auz din Romania comunica online.

Sorin Frumuseanu

Sorin Frumuseanu este membru al Underclick din 2005 si este responsabil de optimizarea pentru motoarele de cautare, partea de research & development si relatia cu clientii care doresc strategii bazate pe crestere oraganica. In prezent actioneaza ca serviciu de SEO Extern pentru UnderClick.ro prin www.SEOeXtendServ.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *