Ozon, cel mai mare magazin din Rusia

Intr-o investitie controlata de Index Ventures , care implica de asemenea si Holtzbrinck Ventures si Cisco Systems, 13,5 milioane Euro se indreapata catre asa-numitul Amazon2.

Este vorba de Ozon.ru , cel mai popular magazin din Rusia, care este vizitat de circa 120.000 oameni zilnic. Investitia vizeaza logistica si stabilirea de noi centre de distributie.

Totul este legat de evolutia foarte rapida a broadband-ului in Europa de Est si Rusia. Acesta a crescut in primul trimestru al anului 2007 cu 14%, cea mai mare crestere din lume. Rusia, Polonia si Romania au atras 2.8 milioane de noi conexiuni broadband in doar 3 luni.

Piata de e-commerce ruseasca a crescut cu 42% anul trecut, dupa un raport al Yandex, in timp ce piata europeana se invarte in jurul a 25%.

Investitia este urmarea lansarii al celui de-al patrulea fond de investitii pe tehnologie la Index, lansare adusa de atragerea in afacere a lui Saul Klein, cunoscut si sub sintagma de “serial web investor” :) Saul este cel care a “executat” pentru Index afacerea “Skype”. Plecat de la Ogilvy, fondator al FireFly, Director Web la Microsoft, fondator al VideoIsland (cel mai mare distribuitor european de DVD online) , fondator al TAG si Open Cofee.

Am gasit si o prezentare foarte frumoasa a lui Saul, care v-o prezint.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *