My Death Space Com

Accidentele si consumul de droguri sunt printre cauzele principale care au dus la moartea a circa 3.000 dintre utilizatorii MySpace, potrivit unui site care inregistreaza informatii privind moartea membrilor retelei de socializare, in editia electronica.

Site-ul, intitulat mydeathspace.com, a fost infiintat de un functionar din California care inregistreaza moartea utilizatorilor MySpace.

De la lansarea sa, in decembrie 2005, site-ul a acumulat peste 3.000 de necrologuri si peste 11.000 de membri. Data fiind natura retelei de socializare MySpace, nu este deloc surprinzator faptul ca majoritatea deceselor sunt ale unor tineri, fiind sinucideri sau avand drept cauza accidente rutiere ori consumul de droguri.

“Viata se poate termina in orice moment”, a declarat Mike Patterson, fondatorul site-ului.

“Copiii sunt copii. Avem pe site orice fel de moarte posibila. Majoritatea deceselor sunt fie cauzate de accidente, fie ca urmare a comportamentului iresponsabil al adolescentilor”, a adaugat el.

Desi Patterson sustine ca motivul care l-a determinat sa infiinteze site-ul este unul altruist, dorind ca acesta sa fie un fel de forum care sa avertizeze tinerii in legatura cu consecintele comportamentului iresponsabil, pagina ar putea avea o mai mare importanta in a arata modul in care se schimba obiceiurile. Moartea si doliul erau in trecut tratate cu foarte mare respect, iar discutiile referitoare la cei morti se purtau pe ton scazut. In prezent, pe forumurile online, discutiile referitoare la moarte si la cei decedati se poarta ca oricare alte discutii.

“Modul in care oamenii tin doliu se schimba”, a spus Patterson.

“Exista atat de multe site-uri memoriale acum incat este usor de facut. Nu pot merge si jeli pe cineva care a murit in cealalta parte a tarii, dar ii pot vizita site-ul”, a adaugat el. Viteza cu care decesele sunt inregistrate pe mydeathspace.com este atat de mare incat cei morti inca mai au profiluri functionale pe MySpace. In cyberspatiu, insa, moartea nu este atat de rapida, pentru ca politica MySpace de inlaturare a unui profil din baza sa de date se face numai la cererea unui membru al familiei”.

Site-ul include si decese survenite in strainatate, majoritatea ale unor soldati care se aflau in misiune in Irak. Comentariile utilizatorilor la aceste decese sunt, potrivit lui Patterson, mai sobre.

El neaga faptul ca ar exploata decesele altora sau ca le trateaza in mod lipsit de respect. Pe langa o sectiune dedicata necrologurilor, site-ul include si o harta a mortii, care arata locatiile celor mai recente decese, existand simboluri specifice pentru fiecare tip de deces. Site-ul include si bannere publicitare cu reclame pentru companii de asigurari, insa Patterson spune ca nu obtine profituri de pe urma site-ului.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *