Marketing in emailurile de Sarbatori

Ce mesaje le scriem clientilor de Sarbatori?

De Sarbatori casutele de e-mail sunt asaltate cu zeci si sute de mesaje si felicitari electronice. Si cum orice e-mail poate fi un instrument de vanzare, marketerii pot profita si de aceasta ocazie pentru a trimite mesaje care sa iasa in evidenta, sa se diferentieze de banalele urari specifice Sarbatorilor de Iarna.

“Ceea ce ne propunem de fapt este ca destinatarul sa acceseze link-urile si sa cumpere la fiecare e-mail primit de la noi, iar noi sa trimitem din ce in ce mai putine mesaje! Daca vrei ca fiecare e-mail trimis sa fie accesat, uita de relevanta si focuseaza-te pe valoare!”, a declarat Dela Quist, CEO la agentia de marketing digital Alchemy Worx din Marea Britanie si specialist in dezvoltarea campaniilor de e-mail marketing, prezent la cea de-a doua editie a Conferintei “Marketing in Direct”.

E-mail marketing

Cu alte cuvinte, in loc sa te intrebi cum ai putea sa comunici mai relevant, intreaba-te cum poti sa adaugi mai multa valoare comunicarii via e-mail.

Mesajele vor deveni automat mai relevante si, ceea ce este si mai important, maraketerii vor oferi abonatilor un motiv in plus sa ramana in continuare abonati si sa interactioneze.

Discount-urile, bonusurile sau ofertele speciale adaugate mesajelor de sezon genereaza rate de raspuns mai bune.

Si cum (aproape) toate problemele se pot rezolva prin creativitate, iar subiectul e-mail-ului este primul factor care influenteaza deschiderea mesajului, un subiect personalizat si atipic creste sansele ca mesajul sa fie deschis si citit.

In plus, segmentarea audientei in functie de obiceiurile de achizitie este la randul ei importanta in fina targetare a mesajelor. Si, nu in ultimul rand, marketerii ar trebui sa includa in mesaje si elemente interactive, virale, acele elemente care ii ajuta sa distribuie “some holiday cheer, cum ar spune englezii”.

Silvia Popescu,

Project Manager MORE THAN PUB

Tel: 0749.155.504
silvia.popescub@morethanpub.ro
http://www.morethanpub.ro

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *