Kindle Fire, din toamna lui 2012 disponibil in Anglia

Kindle Fire, noul produs-minune de la Amazon, care a trecut de la cititul simplu de carti la muzica, filme, video, etc, aflat la un pret de 199 USD, vrea sa ajunga si in Europa.

Kindle Fire in Europa! Conform The Inquirer, intentiile Amazon sunt de a aduce produsul  pe piata engleza in octombrie 2012, mizand pe o clasare in Top 10 pentru cadourile din acest an.

Tableta Kindle Fire nu este un produs nou, ci are deja un an, si functioneaza cu sistemul de operare Android, pe o platforma proprie de aplicatii, Amazon Appstore, insa abia acum produsul este pregatit pentru internationalizare.

Evident, mare necunoscuta este pretul la care poate fi achizitionat un Kindle Fire, si mai ales politica prin care Amazon isi va face distributia, data fiind experienta din Statele Unite unde au preferat sa o vanda majoritar prin situl lor decat prin dealeri care magazine.

Tableta Kindle Fire este prevazuta pentru acest final de an sa atinga locul 6 in preferintele utilizatorilor, alaturi de alta mare vedeta, Google Nexus 7, prevazuta ca locul 3 pe podiumul cadourilor de final de an.

Trebuie vazuta si strategia pe care Amazon o va adopta, de a scoate un produs nou prin care vor mentine preturile pe final de an, sau vor juca cartea reducerilor in perspectiva unui produs nou. Publicitatea si marca isi vor face simtite in ambele cazuri forta si cu siguranta Kindle Fire este un produs care evolueaza in directia cea buna.

Amazon, a lansat Kindle Fire ca o provocare pentru iPad. Lansarea s-a produs in noiembrie anul trecut (2011 – Telegraph), la un pret de 2.5 ori mai mic decat concurentul de la Apple.  Device-ul cantareaste 400 grame, are 7 inci latime ecran si este dotat cu un procesor dual-core.  Jeff Bezos, antreprenorul din spatele Amazon a declarat ca “facem produse premium, care le oferim la preturi non-premium”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *