Ioana Anescu

Internet Romania > Ioana ANESCU

lucreaza pentru IAB Romania (www.iab-romania.ro)

Cine: Ioana (Abe) Anescu – http://www.ioanaanescu.ro/
Ce: Secretar Executiv
Cum: http://twitter.com/ianescu_abe,
Linked In (http://ro.linkedin.com/in/ioanaabeanescu)
1. De cand activezi in industria Internetului si de cand profesionist ?

In “industrie” am intrat efectiv in 2008 insa ma “dau” pe internet de mai mult timp, tot explorand, descoperind si utilizand beneficiile mediului online ca si canal de comunicare (atat B2B, B2C si C2C). La IAB Romania sunt din august 2009.

In prezent inca lucrez la trecerea la “the next level” – cel de profesionist. Dupa parerea mea e nevoie de multa practica si rezultate pentru a spune ca esti intr-adevar profesionist intr-un domeniu. Insa ma indrept intr-acolo!

2. Ce iti place cel mai mult la Internet ?

Accesul (aproape) nelimitat si rapid la informatii. Deschiderea, dinamismul ( mereu apare ceva nou) si rapiditatea comunicarii.

3. Cum pozitionezi in 3 cuvinte compania pentru care activezi ?

Nu cred ca imi ajung doar 3 cuvinte.  Am sa mentionez insa 3 directii majore: echilibrare a pietei de advertising online – punerea la dispozitia membrilor in primul rand si a profesionistilor din industrie a “platformei” de comunicare si colaborare pentru dezvoltarea pietei;  Apoi, crearea si promovarea cadrului de reglementare necesar pentru ca acest mediu sa se dezvolte in mod sanatos pentru toata lumea, indiferent de ce parte a baricadei se afla. Iar a treia directie – educare. Si prin educare si transmiterea de know-how – dezvoltarea mediului de afaceri ce tine de online. Deci pozitionarea ar fi undeva in centrul pietei, ca factor de echilibrare si cadru de orientare.

4. Ce ti-ai spune tie in momentul in care te-ai apucat de Internet daca ar fi cazul sa te consiliezi ?

Prin dinamismul sau Internetul este de multe ori derutant si prin multimea de “atractii” si posibilitati poate sa te deturneze de la planul initial – asa ca primul lucru pe care mi l-as spune ar fi “focus!” apoi planificare riguroasa, informare constanta ( in special din .com) si practica.

5. O urare buna/recomandare pentru Underclick (daca exista)

Pentru Underclick oricand urare buna! Am gasit aici o sursa foarte buna de informare despre tot ceea ce inseamna Internet si online. Stiu ca daca ma intereseaza statistici, date, studii atat internationale cat si locale, gasesc cu siguranta ceva interesant aici. Noutati din domeniu, lectii de marketing online…E intotdeauna prima oprire pe care o fac atunci cand caut informatii! Deci … la mai multe si spor la treaba in continuare! Continuati sa faceti o treaba extraordinara!

 

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *