Investitii web : GED preia paravion.ro

GED a achiziţionat Paravion.ro ca parte a strategiei de consolidare în sectorul turismului, care a început în decembrie 2007, prin achiziţia Happy Tour. Prin noua tranzacţie, GED urmăreşte dezvoltarea celui mai mare furnizor de servicii de turism din România, care să îi permită extinderea activităţii şi în alte pieţe din Europa de Est.

GED consideră segmentul online o linie principală de afaceri, aşteptată să înregistreze creşteri de două cifre procentuale, pe fondul cererii acestui tip de servicii. Prin achiziţia platformei, a paginilor de web
, a know-how-ului şi a tehnologiei Paravion.ro, grupul a făcut un mare pas înainte, fiind singura companie de turism din România care oferă a gamă complexă de servicii de turism: călătorii corporate, pachete şi vacanţe personalizate, întâlniri şi evenimente
şi, în prezent, operaţiuni complete B2C online şi confirmări în timp real.

Paravion va rămâne compania online a grupului care oferă bilete de avion, rezervări de hotel şi închirieri de maşini, menţinându-şi numele şi operând independent de Happy Tour, care operează la nivel corporate. Paravion.ro a înregistrat o cifră de afaceri de 5 milioane EUR în 2009 şi aşteaptă o creştere de până la 7 milioane EUR în 2010.

“Ca peste tot în lume, rezervările online cresc semnificativ şi în Romania , iar dacă ne dorim să fim cu adevărat pregătiţi să ne servim clienţii, achiziţia Paravion. ro constituie un pas esenţial pentru noi. În prezent, toate marile agenţii de turism internaţionale îşi bazează o parte din strategie pe dezvoltarea operaţiunilor online, iar Happy Tour a dorit să procedeze la fel; Paravion.ro este complet operaţional şi are la bază motorul de rezervare al Amadeus, cel mai mare sistem de rezervări din lume, ceea ce reprezintă şi o garanţie pentru noi, întrucât ne va permite să dezvoltăm în continuare acest instrument. Datorită acestei tehnologii, acum suntem lideri în off-line pe partea de călătorii, dar şi online”, declară oficialii Happy Tour.

Tranzacţia este în curs de aprobare de către Consiliul Concurenţei, urmând să se finalizeze în a doua jumătate a lunii iunie. Proiectul va fi dezvoltat împreună cu echipa de profesionişti ai Paravion, inclusiv Remus Vizan, unul dintre foştii proprietari ai Paravion.ro, care s-a alăturat Paravion.ro în poziţia de director general adjunct.

Happy Tour este parte a portofoliului GED format din opt companii din estul Europei, dintre care şapte companii în România (Happy Tour, Diamedix, Total Energy Business, Rosegur, Fonomat, Infopress şi RED). Acestea sunt o dovadă a angajamentului şi dedicării GED faţă de regiunea Europei de Sud-Est şi în special faţă de România, unde a investit peste 120 milioane EUR în 18 companii din 1996.

GED este o companie europeană de private equity care activează în sud-estul Europei şi Peninsula Iberică pe segmentele de „small buyout” şi “growth capital”. Grupul administrează un volum total de fonduri de aproximativ 350 milioane de euro prin intermediul câtorva vehicule.

GED este una dintre cele mai importante companii de administrare a fondurilor private de investiţii din Europa de Sud-Est de la înfiinţarea sa în anul 1996. În prezent, administrează fondul privat de investiţii GED Eastern Fund II. Primul fond GED din regiune a înregistrat rezultate satisfăcătoare, multiplicând investiţiile cu un factor de 2,5 şi atingând o rată brută a rentabilităţii interne de 25% în dolari americani. Cel de-al doilea fond al său din regiune, GED Eastern Fund II, cu resurse în valoare de 150 milioane de euro, a investit în opt companii: Rosegur, RED Projects, Fonomat, Fama, Happy Tour, Diamedix, Total Euro Business şi Infopress..

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *