Investitii online franceze

Lagardère Active Digital, divizie a grupului Lagardère, a achizitionat 53,3% din capitalul companiei de internet Doctissimo, in cadrul unei tranzactii in valoare de 138 de milioane de euro.

Lagardère a achitat, pana la acest moment, 73,5 milioane de euro din totalul de 138 de milioane de euro.
investitii advertising online Franta

Aceasta achizitie inseamna pentru Lagardère Active un nou pas in directia dezvoltarii online, dupa ce compania si-a stabilit ca target ca veniturile sale din online sa reprezinte 5-10 % din cifra de afaceri totala pana in 2009.

“Cota realizata din domeniile online de catre Lagardère Active va fi de 5-10 % in Franta si de 10 – 15% in Statele Unite in 2008, comparativ cu 3%, adica 60 de milioane de euro, in 2007”, a precizat Didier Quillot, presedinte al consiliului administrativ al Lagardère Active.

Pentru a putea indeplini aceste obiective, Lagardère Active a facut mai multe achizitii, printre care s-au numarat agentia de marketing online Nextedia, site-ul Newsweb si site-ul Infobebes.com.

In acelasi timp, reprezentantii grupului au declarat ca doresc sa faca “o mica pauza” in Franta si Statele Unite.

Achizitia companiei de internet Doctissimo, care cuprinde site-urile doctissimo.fr, ados.fr, momes.net, gyneweb.fr et fluctuat.net,  ii permite companiei Lagardère Active sa devina lider pe piata franceza a site-urilor feminine, de sanatate si psihologie, inregistrand aproximativ 6,5 milioane de utilizatori unici pe luna.

Noile site-uri vor intra in colaborare cu cele ale publicatiilor Psychologies, Elle sau Infobébés.

“Doctissimo este complementar site-urilor noastre, accesate pentru continut”, a mai declarat Quillot.

Fondata in 2000, compania Doctissimo, si-a dublat in fiecare an de la infiintarea sa veniturile din afacerile publicitare, pentru anul 2007 fiind preconizata o suma de 8 milioane de euro.

In total cifra sa de afaceri se ridica la 11, 47 de milioane de euro, ceea ce semnifica o crestere de 75% fata de 2006.

Website-ul a inregistrat 1,5 milioane de afisari pe zi si 7,2 milioane de utilizatori unici pe luna.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *