Interviu Bill Gates

Bill Gates apreciaza, intr-un editorial publicat pe site-ul BBC News, ca una dintre cele mai importante schimbari ale ultimilor 30 de ani o reprezinta tehnologiile digitale, care i-au transformat pe toti locuitorii planetei in lucratori ai industriei informatice.

Gates neaga ca procesul de elaborare a programelor pentru computere este unul individual, aprecind ca este vorba de un efort colectiv.

El a atras atentia ca, in prezent, angajatii din toate domeniile de activitate utilizeaza programe si lucreaza cu informatii astfel incat sa le permita organizatiilor din care fac parte sa opereze mai eficient, indiferent ca este vorba de angajatii din retail care lucreaza cu cititoare de coduri de bare sau de managerii de top ai companiilor, care apeleaza la softuri complicate pentru a analiza tendintele pietelor.

Daca te uiti la modul in care se fac progrese si unde apare avantajul competitiv, nu exista dubii ca abilitatea de a folosi instrumente software in mod eficient este critica pentru a reusi in actuala economie globala“, apreciaza el, precizand ca, in prezent, pentru succesul in orice cariera, sunt necesare cunostinte solide in ceea ce priveste programele si alte instrumente IT.

Analizand cele mai interesante lucruri care au aparut in ultimii zece ani, indiferent daca este vorba de device-uri «cool» cum sunt dispozitivele muzicale portabile si jocurile video sau produse practice ce tipul telefoanelor «smart» sau tehnologiei medicael, acestea sunt toate rezultatul stiintei si ingineriei“, a adaugat Gates, apreciind ca acesta este unul dintre motivele pentru care trebuie sa se acorde atentie pregatirii in domeniul matematicii si stiintei.

Gates apreciaza, in prezent si pe viitor, numeroase activitati de impact vor avea legatura cu software-ul, indiferent ca este vorba de dezvoltare de programe in cadrul unor companii precum Microsoft sau de ajutarea organizatiilor sa foloseasca instrumente tehnologice informationale pentru a avea succes.

Pe de alta parte, capacitatile comunicationale si capacitatea de a lucra cu diverse tipuri de persoane sunt extrem de importante pentru ca inovatia in materie de programe necesita abilitatea de a colabora si impartasi idei, de a discuta, de a obtine feedback si de a intelege necesitatile consumatorilor.

“Acord o mare importanta pe interesul de a invata mereu ceva nou. De cand eram tanar, am deprins obiceiul de a citi multe carti. Este extrem de interesant sa citesti lucrari pe o gama diversa de subiecte. Cu toate acestea, acum este mai usor sa accesezi internetul pentru a obtine informatii pe temele care te intereseaza. Cu toate acestea, curiozitatea in legatura cu lucrurile care te inconjoara ajuta pe oricine sa aiba succes, indiferent in ce domeniu de activitate lucreaza”, conchide Gates, in editorialul publicat de BBC News.

Bill Gates este Chairman, Chief Software Architect si unul dintre fondatorii Microsoft, cea mai mare companie de software din lume.

Din iulie 2008, Gates isi inceteaza activitatea in cadrul companiei, urmand sa se ocupe mai mult de Bill and Melinda Gates Foundation si de programele acesteia pentru sanatate si educatie.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *