Internetul pe mobil, urmatoarea frontiera

Veti spune ca nu este nicio noutate, ca internetul pe mobil este deja o realitate de cativa ani buni si totusi subiectul nu este nici pe departe epuizat.

Da, internetul pe mobil exista deja, tot asa cum si computerele existau inca din anii `50 (chiar daca majoritatea populatiei nu stia de existenta lor), dar schimbarea uriasa pe care o va provoca acest fenomen, asteapta dupa colt.

Iata mai jos care sunt argumentele si cam la ce ar trebui sa ne asteptam de la “noul val”.

Poate sunteti deja familiarizati cu celebrul articol din prestigioasa revista americana Forbes, in care se afirma ca site-urile web asa cum le stim noi astazi, inclusiv marile companii precum Google, Yahoo sau Facebook, vor fi istorie peste 7-8 ani.

Concluzia articolului se baza pe faptul ca schimbarile aduse de internetul pe mobil vor torpila platformele web bazate pe vechea generatie poreclita web 2, la fel cum si ele au torpilat site-urile din generatia web 1.

Veti spune poate ca gigantii internetului de astazi vor tine pasul cu schimbarile si se vor adapta. Oare?

Istoria ne arata cu totul altceva: fiecare inventie, fiecare companie de succes si fiecare imperiu, au avut un apogeu si un sfarsit. De regula nu s-au putut adapta schimbarilor care le-au lovit.

E aproape natural sa fie asa, cu cat esti mai mare cu atat cazi mai tare si esti mai putin mobil, mai greu adaptabil la nou.

Probabil va mai aduceti aminte din istoria internetului in Romania, cand toata lumea statea pe Mirc si cauta pe Altavista. Pana ce au aparut retelele sociale ca Facebook si Twitter, Messengerul si Google si au pus capat vechilor medii online.

Un fenomen asemanator se va intampla in viitorul nu foarte indepartat cand PC-urile vor fi inlocuite definitiv de smartphone-uri si gadgeturi conectate la internet, care la randul lor vor genera noi forme de prezenta online, diferite de invechitul www.

Scenariul nu este nici pe departe atat de utopic pe cat ar fi tentati unii sa creada.

Sa ne amintim doar de jocurile pe televizor cu care am crescut unii dintre noi, unde sunt acum? Pentru cei care au peste 30 de ani, sa ne amintim de masinile de scris, scoase si ele la pensie de, deja banalele de acum, PC-uri.

Cu siguranta ca si PC-urile pe care inca le folosim azi majoritatea dintre noi, vor deveni candva istorie.

Schimbarea nu se va face printr-un salt brusc ci lent, pana ce ne vom trezi ca aproape nimeni nu mai foloseste site-urile web si PC-urile ci doar gadgeturile inteligente si noile platforme de interactionare online.

Dar in timp ce multe afaceri vor fi scoase de pe piata de aceasta evolutie tehnologica, altele se vor naste. Ca orice mare schimbare din istoria internetului, si aceasta va genera noi idei de afaceri online.

In concluzie, evolutia tehnologica nu poate fi oprita dar cei care se pot adapta din mers si mai ales cei care pot sa prevada ce ne asteapta dupa colt, sunt si cei care vor profita cel mai mult de pe urma marilor schimbari.

Din randurile lor se vor ridica pionierii si miliardarii internetului de maine.

www.ponturifierbinti.com
– Catalog de Idei si Afaceri –

Sorin Frumuseanu

Sorin Frumuseanu este membru al Underclick din 2005 si este responsabil de optimizarea pentru motoarele de cautare, partea de research & development si relatia cu clientii care doresc strategii bazate pe crestere oraganica. In prezent actioneaza ca serviciu de SEO Extern pentru UnderClick.ro prin www.SEOeXtendServ.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *