Innerlook lanseaza InView

Compania specializata in servicii personalizate de HR Innerlook a lansat la inceputul lui 2011 InView, instrumentul de recrutare dedicat departamentelor de resurse umane din companii.

instrumentul complet de recrutare dedicat departamentelor de resurse umane ale companiilor

In View a fost astfel creat incat sa ajute atat companiile multinationale, cat si cele antreprenoriale, sa isi imbunatateasca propria politica de resurse umane, sa armonizeze munca propriilor angajati din aceste departamente si sa ajute la selectionarea celui mai bun specialist pentru postul liber.


Georgiana Dragomir specialist in Resurse Umane si Managing Partner la Innerlook
: “Am pornit de la nevoile clientilor nostrii, de la observatia ca lipsa unor instrumente standardizate, dar suficient de flexibile pentru a fi testate si aplicate pe candidati din diverse industrii sau aflati pe pozitii diferite in cadrul matricei organizationale, conduce la o rata ridicata a esecurilor de angajare. Aceste esecuri se cuantifica in pierderi financiare importante, probleme reale de imagine, sincope in relatia cu clientii/furnizorii si distrugerea treptata a increderii institutionale. Ceea ce propunem prin acest instrument este si crearea unui limbaj si a unei intelegeri comune intre departamentul de resurse umane si restul organizatiei, in privinta modului de derulare a procesului de selectie”.
InView vine astfel sa rezolve aceasta nevoie a companiilor, oferind o metodologie de recrutare, un set de instrumente practice aplicate in etapa interviului si un suport permanent al echipei de consultanti Innerlook pentru pregtirea tehnica a intervievatorilor.

Folosind InView, activitatea specialistilor din departamentele de resurse umane este optimizata, gradul de armonizare a profilului candidatului cu tiparul organizational situandu-se la un nivel superior fata de metodele standard utilizate de catre recruiteri sau managerii de resurse umane.

Procesul de recrutare se va inchide cu un raport concret, transparent care va sta in spatele fisei de angajare. Acest document va demonstra ca procesul de angajare s-a realizat conform cerintelor departamentului care a lansat postul si va justifica alegerea.

Foarte important in economia unei companii si mai ales in contextul economic actual, acest instrument va creste performanta propriei echipe de recrutare si va ajuta la eliminarea costurilor care deriva uzual din alegerea unui candidat nepotrivit postului.

In astfel de cazuri, pierderea unei companii in situatia concretizarii unui proces de recrutare eronat se ridica (in medie) la cel putin 40%-60% din salariul anual brut al unui specialist (costurile fiind estimate intre 8000 si 12.000 euro, fara a aduga beneficiile pachetului oferit de compania angajatoare) si la 100% in cazul unei pozitii de management (care in 12 luni poate genera pierderi intre 50.000 si 100.000 euro, fara a lua in calcul beneficiile suplimentare oferite angajatului).

Manualul de recrutare si selectie InView a rezultat din experienta specialistilor in resurse umane de la Innerlook.

Filozofia InView porneste de la premiza ca fiecare profesie presupune o configuratie integrata a aptitudinilor si competentelelor, care variaza de la individ la individ, putand fi insa evaluata intr-o maniera obiectiva.

Din punctul de vedere al consultantilor InnerLook, selectia profesionala nu inseamna alegerea unor candidati in baza unor criterii stricte legate de consistenta CV-ului, ci o examinare atenta a persoanei pentru a putea stabili cu exactitate factorii motivationali si valorile socio-profesionale.

Instrumentul a fost dezvoltat intr-un interval de 4 ani, perioada in care specialistii Innerlook au analizat profilele a peste 2500 de candidati, din fiecare interviu realizat fiind desprinse si dezvoltate concluzii empirice solide.

Realizarea manualului de recrutare si selectie s-a bazat pe experienta dobandita in aceste procese, in contextul celor peste 200 de proiecte finalizate pentru clienti din industrii diverse (IT&C, FMCG, F&B, Banking, Pharma, BPO, Real Estate).

Instrumentele de lucru au fost testate pe un esantion de 200 de candidati, atat pentru pozitii de specialist, cat si pentru pozitii de top management, pozitiile fiind inchise in procent de 100%.

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati :
Ioana Lucescu, consultant Comunicare, ioana@hook.ro, 0722 263 773 / 0756 046 096.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

One thought on “Innerlook lanseaza InView

  • 31.01.2011 at 15:12
    Permalink

    Aplicatia asta va filtra CV-urile depuse? Pe un post se poate ajunge si la 2-3000 de aplicanti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *