Incepe batalia pentru muzica online

Mai multe case de discuri independente, care totusi reprezinta nume cunoscute ale muzicii internationale, au anuntat o intelegere globala la care au ajuns.

Ele isi vor uni eforturile si portofoliile pentru a pune la dispozitia publicului, online, sperand astfel sa castige o felie din piata muzicii online detinuta in prezent de marile companii de discuri.

Cu ocazia unui eveniment din industria muzicii (Midem) care se tine la Cannes in aceste zile, independentii si-au facut publica declaratia. Zeci de case de discuri mici din zeci de tari au aderat la MERLIN ( o agentie de licentiere non-profit ) care ii va reprezenta in ce priveste download-ul de muzica gratuita de pe toate siturile caselor de discuri.

In fata marilor concurenti ( Universal, Sony BMG, EMI si Warner Music ), cei mici se tem ca vor fi lasati in urma de tehnologia moderna si spera ca impreuna sa poata avea preturi mai bune cu distribuitorii mari online ( Napster si Apple iTunes )

Independentii au cam 80% din muzica produsa in momentul de fata insa doar 30% din incasari. Prin Merlin se va putea distribui printr-o singura casa de comenzi online, in loc de mii de contracte cu fiecare agentie online. Avand in vedere ca mediul online are alte reguli decat mediul real, s-ar putea sa vedem in scurt timp o rasturnare de situatie in piata.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *