Havas achizitioneaza BLM Holdings

Afacerea, care va dubla prezenta media a Havas pe piata britanica, ar putea reprezenta inceputul unei noi runde de achizitii facute de compania publicitara franceza, al carei presedinte si actionar majoritar, Vincent Bollore, detine pachetul cel mai mare de actiuni in cadrul companiei britanice de media buying Aegis.

BLM se ocupa de achizitia de sloturi pentru publicitate pe TV si radio si in print, insa Havas a anuntat ca a fost interesata in special de divizia online a companiei achizitionate, BLM Quantum si de relatia pe termen lung dintre aceasta si clienti precum Paul Smith sau Domino’s Pizza.

“Operatiunea extinsa, impreuna cu Media Contacts din cadrul Havas, ne ofera o acoperire care ne transforma in al doilea grup care actioneaza pe medii digitale in Marea Britanie”, se arata intr-un comunicat al companiei.

BLM, care a administrat bugete in valoare de 279,82 milioane de euro in 2007, va fuziona cu Arena Media Communications din cadrul Havas, urmand ca noua entitate sa se numeasca Arena BLM si sa fie condusa de Steve Booth, actualmente Chief Executive al BLM.

Anuntul Havas confirma un raport al Wall Street Journal (WSJ) in care Fernando Rodes Vila, Chief Executive al Havas, a declarat ca societatea pe care o conduce ar putea reincepe o campanie de achizitii.

Intrebat de reporterii WSJ, Rodes Vila spunea ca una sau doua afaceri cu valori de 15 pana la 60 de milioane de euro vor fi realizate “in viitorul apropiat”.

“Achizitia BLM va dubla operatiunile de media buying ale Havas in Marea Britanie, acestea urmand sa ajunga la circa 461 de milioane de euro”, a declarat Rodes Vila.

“Am avut probleme la pitch-urile pentru unele conturi cheie din Marea Britanie, pentru ca nu aveam capacitatea de acoperire a activitatilor media”
, a spus el.

Operatiunile de media buying au devenit extrem de importante pentru advertiseri, in conditiile in care fragmentarea media ingreuneaza transmiterea mesajelor companiilor catre consumatori.

Circa 20% din veniturile anuale de 1,5 miliarde de euro ale Havas sunt generate de activitatile de media buying.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *