Grupul Saudi Oger la Telemobil

“Achizitionarea Telemobil se refera la cumpararea participatiei Qulacomm in Inquam in proportie de 100%, fara ca alti termeni ai acestei tranzactii sa fie facuti publici“, se arata intr-un comunicat al Telemobil.

Sisteme operare telefoane mobileInquam Romania a achizitionat Telemobil in anul 2000 si avea ca actionari, cu participatii egale, Saudi Oger Limited si Qualcomm Incorporated.

Telemobil este operatorul retelei de telefonie mobila Zapp, lansata in luna decembrie 2001.

Reteau se bazeaza pe tehnologia CDMA, dezvoltata de Qualcomm, in banda de frecventa de 450 MHz. In luna octombrie 2006, operatorul roman a castigat una din ultimele doua licente de telecomunicatii din generatia a treia (3G) in banda de frecventa de 2.100 MHz si, in scurt timp, va incepe o expansiune masiva a retelei 3G, se mentioneaza in comunicat.

“In urma acestei achizitii, grupul Saudi Oger ramane pe deplin dedicat dezvoltarii si crearii de valoare atat pentru actionari, cat si pentru angajatii Zapp Romania si Zapp Portugalia. Saudi Oger continua sa aiba o relatie foarte buna cu Qualcomm si asteapta cu mare interes viitoarele inovatii ale acestuia in domeniul solutiilor mobile de voce si date CDMA si WCDMA in 450 si 2.100 MHz”
, se arata in comunicat.

Telemobil are un capital social (subscris si varsat) de 277,87 milioane de lei.

Potrivit datelor transmise de companie Ministerului Economiei si Finantelor, Telemobil a consemnat pierderi totale de 595,09 milioane de lei in intervalul 1999-2005.

In anul 2006, Telemobil a obtinut un profit net de 49,53 milioane de lei la o cifra de afaceri de 348,67 milioane de lei (124,13 milioane de dolari sau 98,93 milioane de euro, la cursul mediu anuntat de BNR pentru 2006 pentru cele doua valute), cu 0,37% mai mult in lei fata de 2005.

Conducerea Telemobil se asteapta ca afacerile companiei exprimate in dolari sa depaseasca in 2007 nivelul atins cu un an in urma. Telemobil a depasit 500.000 de clienti in luna iunie 2007.

Fondul Saudi Oger este proprietarul operatorului de telecomunicatii Oger Telecom, prezent pe pietele din Arabia Saudita, Liban, Iordania, Africa de Sud si Turcia.

In 2006, Oger Telecom a raportat venituri de 5,79 miliarde de dolari si un profit net de 1,283 miliarde de dolari.

Claudiu Gamulescu

este fondator al Underclick.ro, brand infiintat in 2004. De atunci cateva sute de situri web si produse au fost lansate sau consiliate. Cateva sute de oameni au trecut prin programele de training "la sala" ale lui Claudiu, iar cateva mii au descarcat cartile si programele de coaching online. Crede in Internet folosit pentru afaceri, un canal care trebuie inteles si stapanit cum se cuvine. Folositi-l cu inteligenta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *