Flori online de 200.000 de euro

Vanzarile online de flori cu ocazia sarbatorilor de 1 si 8 martie vor depasi in acest an 200.000 de euro, potrivit estimarilor grupului FlorideLux.ro, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de profil.

flori de lux logo

Aproximativ 90% din vanzari se realizeaza in Bucuresti, iar valoarea medie a comenzilor se ridica la 30 de euro.

“Pentru sarbatorile de 1 si 8 martie estimam in jur de 600 de comenzii online de flori, ceea ce inseamna vanzari de aproximativ 20.000 de euro, dublu fata de anul trecut. La nivelul intregii piete este greu de facut o estimare, dar la nivelul principalilor jucatori din piata, apreciez ca anul acesta vanzarile online de flori vor depasi 200.000 de euro”
, a declarat Marius Dosinescu, Business Development Manager in cadrul grupului FlorideLux.ro, care opereaza magazinele online www.floridelux.ro, www.brazidecraciun.ro si www.coroane.ro.

Aproximativ 60% dintre comenzile online de flori realizate pe www.floridelux.ro sunt efectuate de catre companii private care, datorita volumelor mari achizitionate, beneficiaza de discount-uri de pret.

Astfel, valoarea medie a comenzilor pentru aceasta perioada a scazut la 30 de euro, fata de 45 de euro pentru restul anului.

Mai mult, 90% din totalul comenzilor sunt realizate in Bucuresti, dintre care aproape 70% sunt realizate doar in sectorul 1, unde de altfel exista si cea mai mare concentratie de business park-uri la nivelul Capitalei.

“Vanzarile catre companii, care cumpara volume mari de flori si carora li se aplica discount-uri, au dus la o scadere a valorii medii a comenzilor spre 30 de euro, maximum 40 de euro. De altfel, cea mai mare comanda realizata cu ocazia de 1 martie, s-a ridicat la 5.000 de euro, aceasta fiind efectuata de catre o companie din domeniul media si advertising”, a adaugat Dosinescu.

In ultima perioada se observa insa o crestere a interesului persoanelor fizice, in special a celor din dispora, pentru comenzile online de flori.

In cazul comenzilor realizate de catre persoanele fizice, valoarea medie a acestora depaseste 60 de euro, pe langa buchetele de flori, fiind achizitionate si alte cadouri, precum jucarii de plus de diferite marimi.

“Fata de anii anteriori, se observa o crestere a numarului de persoane fizice care comanda flori online cu aproximativ 20%. Cei mai multi dintre clientii persoane fizice provin in special din dispora, din Italia si Spania, dar si din tari ca Suedia sau Rusia. Valoarea medie a comenzilor realizate de catre acestea depaseste 60 de euro, in plus fata de buchetele de flori, fiind achizitionate spre exemplu si jucarii de plus”, a continuat Dosinescu.

Printre preferintele clientilor de pe www.floridelux.ro se numara florile specifice primaverii, precum zambilele sau lalelele, insa exista cereri si pentru produse mai speciale, precum inimi 3D realizate integral din trandafiri.

“In special primavara clientii se orienteaza catre buchetele extrem de colorate, care contin si flori de sezon, precum lalele, frezii, zambile, liliac sau narcise. Exista insa si cereri pentru produse mai speciale, cum ar fi spre exemplu inimile 3D, realizate integral din trandafiri”, a mai spus Dosinescu.

*


*            *

Despre FlorideLux.ro

FlorideLux.ro este cea mai importanta si veche florarie online din Romania, oferind servicii si produse de calitate superioara inca din anul 2004.

Sursa:  1-8 martie 2011, vanzari de flori online de peste 200.000 euro

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *