Finantari cu Restart Romania

A fost lansat proiectul Restart Romania, platforma online care permite cetatenilor sa-si defineasca problemele, sa vina cu idei care le pot rezolva si sa primeasca feed-back din partea comunitatii. 

Restart Romania, platforma online pe care „cine face, ala e’’

 

Ideile cele mai bune vor fi transformate in proiecte online care sa produca o schimbare offline. Cinci dintre ele vor primi o finantare care sa le faca durabile.

Competitia Restart Romania este o platforma de interactiune comunitara, care pariaza pe capacitatea unei comunitati de a-si gasi singura solutii la problemele cu care se confrunta si pe puterea  internetului de a genera schimbare.

Astfel ca, pana pe 15 septembrie, ONG-uri, antreprenorii sociali, programatori sau pur si simplu cetateni cu spirit antreprenorial pot sa vina cu solutii la probleme legate de  lipsa transparentei, a eficientei, de nerespectarea legii, sau de trafic de influenta si sa le adauge pe Restart Romania.

Cu ajutorul feedback-ului primit de la comunitatea online, ideile lor evolueaza pana la stadiul de proiecte.

10 dintre ele, care demonstreaza ca au cel mai mare potential de a restarta Romania, sunt implementate, ajutate sa se dezvolte si sa devina cunoscute. 5 platforme vor primi si granturi in valoare totala de peste 25 000 de dolari.

Restart Romania este un proiect al organizatiei non-guvernamentale TechSoup Romania, realizat cu ajutorul unui grant acordat de Ambasada Statelor Unite la Bucuresti, care se bucura deopotriva de sprijinul mediului diplomatic, al companiilor IT&C, al comunitatilor de programatori si al antreprenorilor online.

Dovada ca acest proces functioneaza stau cateva dintre cele mai populare platforme online din lume. Ushahidi mapeaza actele de violenta si zonele care au nevoie de ajutor umanitar, iar SeeClickFix raporteaza problemele de infrastructura din comunitate. Ambele au reiesit in cei 5 ani de competitii TechSoup, alaturi de alte 750 de idei de proiecte online pentru schimbare sociala. Romania este insa prima tara in care acest proces este localizat, pentru a raspunde mai bine problemelor specifice cu care se confrunta comunitatea.

Dupa prima saptamana de campanie, apetitul romanilor pentru schimbare s-a dovedit a fi foarte mare. Media de 2 proiecte inregistrate pe zi depaseste asteptarile organizatorilor si precedentul competitiilor interntionale (1,5/ zi). Mai mult decat atat, cele mai multe proiecte sunt grassroots, intarind unul dintre principiile care stau la baza competitiei, acela ca schimbarea se poate propaga pornind de la individ, nu neaparat de la o institutie sau organizatie.  Le puteti accesa pe toate in galeria de proiecte: http://restartromania.netsquared.org/projects-gallery

Despre TechSoup

TechSoup este cea mai mare intreprindere sociala de donatii tehnologice din lume. A luat nastere cu 25 de ani in urma, pentru a sprijini sectorul non-profit prin intermediul IT-ului si s-a dezvoltat rapid intr-un  program urias de donatii si training-uri pentru ONG-uri. Scopul sau este acela de a intermedia legatura dintre reprezentanti ai comunitatii IT&C si mari donatori de hardware si software, de-o parte, si beneficiari din sectorul non-profit, de cealalta parte. Anul precedent, TechSoup a sustinut mai mult de 100.000 de ONG-uri din toata lumea cu donatii si servicii in valoare de aproximativ un milliard si jumatate de dolari.

In Romania, TechSoup activeaza din 2009, a investit deja in sectorul ONG peste 800 000 de dolari in donatii si a facilitat sute de ore de mentorship IT, cu sprijinul unor parteneri importanti ca Cisco si Microsoft. Campaniile si evenimentele speciale TechSoup aduc impreuna societatea civila si programatori din Romania, pentru a crea proiecte online inovatoare care rezolva problemele comunitatii.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *