Facebook se extinde

Facebook a imprumutat suma mentionata de la compania TriplePoint Capital pentru a finanta extinderea serverelor care administreaza numarul de utilizatori si numarul din ce in ce mai mare de aplicatii, fotografii si videoclipuri pe care utilizatorii le adauga pe site.

Site-ul are nevoie de finantare pentru a face fata cresterii explozive a numarului de utilizatori in conditiile in care numarul de utilizatori unici pe luna ai retelei de socializare a crescut cu 240% in martie 2008 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, de la 32 de milioane la 109 milioane de utilizatori, potrivit statisticilor firmei de cercetare Comscore.

Imprumutul luat de Facebook va fi utilizat integral pentru achizitionarea de noi servere, a declarat  Gideon Yu, Chief Financial Officer al Facebook.

Potrivit informatiilor disponibile, Google achizitioneaza circa 500.000 de servere anual pentru a mentine capacitatea retelei, in timp ce numarul de servere necesar anual companiei Microsoft este de circa 200.000.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *