Evaluare design newsletter

Cum sa evaluezi designul unui newsletter?

Desi marea majoritate ar incepe cu aprecieri legate de floricelele si unicitatea liniutelor si conceptelor care se invart in jurul unui layout de newsletter totusi …evaluarea designului consta in analiza a 5 elemente critice as spune:

1. Accesibilitatea
Adica este newsletterul desenat astfel incat sa poata fi afisat in acelasi mod de cat mai multi clienti de email si in plus  respecta el si regulile ce ii permit sa fie livrat in inbox? Un newsletter care nu ajunge in inbox nu exista, nici ca design si nici din alt punct de vedere.

2. Usability
Cum este parcurs un newsletter din punct de vedere vizual? Mesajul care cheama la actiune este destul de vizibil?…sper sa vedem in curand in romania si primele rezultate ale unui studiu de “eye tracking”

3. Eficienta
Este layoutul desenat in asa fel incat poate fi testat si adapatat cu usurinta diverselor segmente? Sau necesita redesign de fiecare data, la fiecare trimitere?

4. Logica interna
Headerul creaza o legatura logica cu subiectul mesajului si continutul lui? Este personalizabil? Cate elemente din cadrul designului unui newsletter pot fi personalizate si cat de deep?

5. Implica utilizatorul?
Sunt elementele grafice atat de bine utilizate si imbinate incat sa determine utilizatorul sa citeasca mai mult … si sa dea click?

Yep…creativitatea in email marketing este jumate arta si jumate stiinta.

Sincer pana acum din experienta mea cele mai multe probleme legate de design tin de implementarea design-ului, asta pentru ca, in general, un designer se apuca sa deseneze fara  a urmarii functionalitatea produsului final…

Claudiu Gamulescu

este fondator al Underclick.ro, brand infiintat in 2004. De atunci cateva sute de situri web si produse au fost lansate sau consiliate. Cateva sute de oameni au trecut prin programele de training "la sala" ale lui Claudiu, iar cateva mii au descarcat cartile si programele de coaching online. Crede in Internet folosit pentru afaceri, un canal care trebuie inteles si stapanit cum se cuvine. Folositi-l cu inteligenta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *