e-nnovation, concurs de idei de afaceri online

S-a încheiat prima etapă a concursului pentru cea mai interesantă idee de afaceri electronice în Europa Centrală şi de Est – „Start with e-nnovation”. Au fost prezentate în total 136 de idei inovatoare, autorii cărora au şansa de a câştiga 10.000 de Euro.

Dintre toate ideile prezentate la concurs fiecare a cincea provine din străinătate, în principal din Rusia, Slovacia, Republica Cehă, Ucraina şi Ungaria. Din punct de vedere tematic, domeniul de aplicare a proiectelor este foarte variat. Ideile prezentate, cel mai adesea, sunt legate de platformele pentru efectuarea tranzacţiilor financiare, aplicaţii pentru reducerea costurilor pentru întreprinderile mici şi mijlocii, servicii pentru facilitarea achiziţiilor online în reţea, precum şi platformele sociale sau de divertisment.

Un asemenea interes amplu faţă de concurs arată cât de mare este potenţialul de e-business aflat în Europa Centrală – menţionează Magdalena Krukowska din Echipa PR a Grupului Allegro. – Concursul organizat de noi va identifica nu numai inovatorii potenţiali ai internetului, dar va arăta, de asemenea, care sunt cele mai recente tendinţe în e-business – a adăugat aceasta.

Consiliul consultativ compus din profesionişti cu experientă în domeniul e-commerce şi a noilor tehnologii, printre altele: Mike Butcher de la TechCrunch Europe şi Nikos Anagnostou câştigător în două rânduri al Athens Startup Weekend, vor analiza ideile primite. Vor fi evaluate, printre altele, nivelul de inovare sau oportunităţile şi posibilităţile pentru punerea în aplicare în piaţa IT. Dintre toate ideile prezentate concursului un juriu internaţional va selecta, pană pe 30 septembrie, 5 care prezintă cel mai mare potenţial.

Câştigătorii primei etape a concursului vor prezenta ideile sale bloggerilor, antreprenori şi celor din domeniul e-businessului din lumea întreagă, care vor sosi în septembrie la Poznań la conferinţa „e-nnovation – e-commerce în Europa Centrală”. În cea de-a doua zi a conferinţei va fi cunoscut câştigătorul celei mai bune în Europa Centrală şi de Est idei de e-business. Autorul ideii va primi 10.000 de Euro şi singur va decide asupra întrebuinţării acestei sume.

E-nnovation este cea mai mare reuniune din Europa Centrală şi de Est a specialiştilor din domeniul afacerilor electronice. La conferinţa, organizată de către Grupul Allegro, care se va desfăşura în loc. Poznań în perioada 23-24 septembrie 2010, vor participa antreprenori renumiţi, bloggeri şi manageri din Europa şi lumea întreagă. În cadrul reuniunii, vor fi revizuite ultimele tendinţe şi evoluţiile recente în comerţul electronic din lumea întreagă. Participanţii vor analiza îndeaproape activitatea liderilor mondiali din domeniu precum şi strategiile de construire şi desfăşurare a proiectelor inovatoare din diferite părţi ale globului. Din programul conferinţei nu va lipsi analiza celor mai mari succese şi eşecuri din domeniul e-businessului, prezentarea celor mai recente tehnologii şi soluţii pentru sporirea vânzărilor. O parte a discuţiilor va fi destinată, de asemenea, direcţiilor de dezvoltare a comerţului electronic şi specificului acestuia în diferite ţări.

Partener strategic al conferinţei fiind banca poloneză mBank. Partenerii de bază fiind: loc. Poznań – miasto know-how, asociaţia IAB Polska şi PMI Poland Chapter, precum şi serviciul Pit.pl. Patronatul mass-media fiind asigurat de către Arenabiz.ro.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *