Cum imi comand un taxi cu iPhone ?

Firma de taximetrie Speed Taxi a lansat aplicatia la inceputul anului pe telefoanele cu sistem de operare Android, iar astazi face posibila implementarea pe iPhone. Este prima firma de taximetrie din Romania care pune la dispozitia clientilor acest nou serviciu pe cele doua tipuri de telefoane smart.
Aplicatia permite posesorilor de smartphone-uri sa comande o masina de taxi direct de pe acesta fara a mai fi nevoie de comanda vocala. Principala inovatie consta in faptul ca locatia utilizatorului este identificata automat prin sistemul GPS al telefonului sau prin triangulatie GSM.

Cum se procedeaza?  

1.Intr-o prima faza este identificata locatia utilizatorului iar apoi afisata pe harta. (vezi figura 1)

In cazul in care se doreste o masina de taxi intr-o locatie diferita, aceasta poate fi identificata si modificata cu usurinta prin optiunea drag and drop direct pe harta.

2.In pasul urmator sunt completate manual celelate detalii ale adresei: numarul strazii, blocul, scara, comentarii. Dupa completarea informatiilor cerute, comanda este trimisa catre dispeceratul Speed Taxi.

3.Utilizatorul este informat printr-un mesaj pe ecranul telefonului despre: indicativul masinii si timpul de asteptare pana la sosirea acesteia. Dupa caz, acesta poate confirma sau infirma comanda. Utilizatorul este notificat printr-un mesaj de momentul in care masina de taxi a ajuns la destinatie.

Aplicatia este usor de utilizat si intuitiva pentru ambele tipuri de smartphone. Aceasta pot fi downloadata de pe Android Market si Apple Store. Link-urile directe catre aceste locatii se gasesc pe pagina www.speedtaxi.ro.

Accesibilitate in secolul 21

Accesibilitatea chiar de pe smartphone-ul personal este avantajoasa tinand cont de faptul ca acesta a devenit nelipsit in secolul 21 pentru multi dintre bucuresteni. Principalul avantaj consta in faptul ca un utilizator poate comanda o masina de taxi de pe telefon, paradoxal, fara a fi nevoie de voce. Astfel se poate comanda rapid o masina de taxi dintr-un spatiu in care gradul de zgomot este ridicat – club, stadion de fotbal, etc – sau din contra, dintr-o locatie in care trebuie pastrata linistea – pe finalul unei conferinte/ prezentari, spital, de la propriul birou, etc. De asemenea, cei care nu cunosc limba romana pot utiliza aplicatia fara a fi nevoie sa discute cu un operator, evitand chiar si riscul unei eventuale inselatorii. Nu in ultimul rand, utilizatorul va avea o mai mare siguranta cu privire la sosirea masinii de taxi, pentru ca va detine confirmarea acesteia.


Speed Taxi are deja experienta in ceea ce priveste comenzile online. In anul 2007 a devenit prima firma de taximetrie care a adus pe piata romaneasca posibilitatea comenzilor online. Pe site-ul Speed Taxi, exista o sectiune dedicata clientilor internauti TAXI PRIN INTERNET. Serviciu lansat in urma cu 5 ani aduce astazi aproximativ 15% din comenzile totale.

Speed Taxi a inceput sa functioneze in Bucuresti in anul 2002 cu doar 7 masini proaspat branduite. Astazi a ajuns la un parc auto care numara peste 1.500 de masini de taxi – proprii si in colaborare

Claudiu Gamulescu

este fondator al Underclick.ro, brand infiintat in 2004. De atunci cateva sute de situri web si produse au fost lansate sau consiliate. Cateva sute de oameni au trecut prin programele de training "la sala" ale lui Claudiu, iar cateva mii au descarcat cartile si programele de coaching online. Crede in Internet folosit pentru afaceri, un canal care trebuie inteles si stapanit cum se cuvine. Folositi-l cu inteligenta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *