Continut web pentru magazine online

In perioada iunie-iulie, 2011, Mediawrite a derulat o campanie de marketing direct, analizand peste 400 de magazine online prezente in online-ul romanesc.

content

In urma unei campanii de marketing direct, derulata in luna iulie, 2011, trei magazine online din .ro au demarat diferite proiecte de continut pentru web – proiecte prin intermediul carora magazinele online se asteapta la beneficii atat din punct de vedere al marketingului in motoarele de cautare, cat si din punctul de vedere al imbunatatirii comunicarii prin intermediul paginilor de internet cu clientii si potentialii clienti.

Actiunea si-a propus sa identifice unele dintre cele mai puternice prezente prin intermediul diferitelor instrumente de promovare in mediul online, altele decat marketing afiliat sau advertising.

80 de proiecte comert electronic din .ro au trecut cu brio aceasta analiza, avand abordari diferite de marketing online, dezvoltand bloguri de nisa, prezente active pe Twitter, pagini de Facebook sau dezvoltand alte instrumente de comunicare si continut.

In cadrul campaniei de marketing direct au fost abordate, cu aproximatie, 100 de magazine online.

Fiecare comunicare catre acestea a avut atasata o analiza a comunicarii magazinului prin intermediul continutului web.

15% dintre cele 80 de magazine abordate si-au manifestat interesul pentru solutiile propuse. Pana in momentul de fata, trei dintre acestea au decis sa investeasca in solutiile propuse.

“In general, proprietarii si responsabilii de marketing online ai magazinelor online nu sunt pe deplin convinsi de importanta unui continut scris de calitate pentru magazinele online. Pentru cumparatorii online insa, informatia de calitate despre produsul sau serviciul comercializat este un element hotarator in luarea deciziei de cumparare”,  sustine Monica Mihai, autor la Mediawrite.

Cele trei proiecte de comunicare prin continut web demarate de magazinele online, au obiective specifice, printre care se afla:

– marketingul in cadrul motoarelor de cautare;

– comunicarea eficienta a informatiei esentiale pentru comertul online;

– imbunatatirea relatiei cu clientii si potentialii clienti.

Investitiile magazinelor online in aceste proiecte sunt estimate intre 5500 si 7000 euro pe o perioada cuprinsa intre doua si sase luni. Rezultatele sunt estimate sa apara in termen scurt, in cateva saptamani de la demararea proiectelor, iar durata de viata a rezultatelor de marketing online obtinute este estimata la 1-2 ani de la finalizarea acestora.

Despre Mediawrite

Mediawrite este o societate comerciala cu raspundere limitata (SRL), cu sediul in Bucuresti, in sectorul 2. Startup-ul a fost demarat de catre echipa proiectului www.webwriters.eu, dupa doi ani de activitate in zona de web content writing, in cadrul proiectului. Firma infiintata la inceputul lui 2011 isi propune sa ofere servicii si produse de continut web axate, in principal, pe scrierea de texte pentru internet (web content writing) si web publishing: web content writing, social media writing, copywriting, blog writing (blogging), articole, editoriale, jurnalism de brand, product reviews, seo copywriting, traduceri sau writing (orice limba), white papers, studii de caz, FAQ, tutoriale, marketing content web, poezie, proza, povesti, etc.

Contact:
Caraliu Samuel – Manager Proiect
Telefon 0770.460.340
contact@webwriters.eu
http://www.webwriters.eu

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

2 thoughts on “Continut web pentru magazine online

 • 8.08.2011 at 10:07
  Permalink

  Despre ce alte instrumente de promovare in online este vorba? Puteti sa-mi recomandati pe cineva care aplica strategii mai bune de marketing online? Multumesc!

 • 11.08.2011 at 21:43
  Permalink

  Salutare,

  Raspund cu intarziere. Principala strategie pe care o propunem este cea legata de dezvoltarea proiectelor de continut. Pe prima pagina a site-ului nostru este o prezentare care scoate in evidenta chiar acest aspect.

  O seara excelenta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *