Continut video in siturile ziarelor

Din ce in ce mai multe ziare se adapteaza la schimbarile lumii multimedia, un indiciu in acest sens fiind faptul ca site-urile tot mai multor publicatii includ actualmente continuturi video, potrivit unui studiu publicat pe site-ul companiei americane de cercetare de piata eMarketer.

Aceasta a fost principala concluzie a studiului “American Newspapers and the Internet: Threat or Opportunity?” realizat de The Bivings Group, care a analizat site-urile a 100 de ziare din Statele Unite.

“Principalele ziare si servicii de stiri au plonjat in spatiul video online in directa competitie cu site-urile de stiri TV, chiar daca presa scrisa nu are in general continuturi suficiente pentru acest lucru”, a declarat Paul Verna, Senior Analist al eMarketer.

Potrivit studiului, 92% dintre principalele ziare ameericane ofera clipuri video pe site-urile lor, in urcare de la 61% in 2006. Peste o patrime dintre site-urile din Statele Unite utilizeaza stream-urile video ale Associated Press.

Dintre site-urile analizate, 39 ofereau continuturi originale, 13 stiri video locale, patru ziare utilizau cele trei tehnologii deja mentionate si 10 ziare utilizau un mix format din doua tipuri de imagini video online diferite.

Site-urile de stiri sunt pe locul trei in clasamentul principalilor furnizori de imagini video online din Statele Unite, dupa YouTube si retelele TV, potrivit unui studiu Harris Poll realizat in decembrie 2006.

Stirile sunt principalele continuturi video cautate online de internauti, ele fiind urmate de filme si trailere TV, videoclipuri muzicale, continuturi generate de consumatori si umor.

Aceste continuturi se bazeaza pe puterea internetului ca platforma de distributie si a computerelor personale ca dispozitive de vizionare. Pe site-uri, odata cu continuturile video online apar si reclamele online.

Site-urile The Wall Street Journal, Los Angeles Times, USA Today, Reuters si AP ofera continuturi video cu reclame pre-roll pentru branduri precum Barclays, Royal Bank of Scotland, Swiffer.com, Hilton, Nationwide Insurance, BlackBerry, Paramount Pictures si Cirque du Soleil.

Site-ul The New York Times ofera continuturi video fara aproape nici un suport publicitar, in afara de un mic insemn de sponsorizare de la FedEx si eTrade in interiorul motorului sau intern de cautare.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *