Conectati-va afacerea la locatia clientilor

De ce ar trebui ca Serviciile bazate pe Locatie sa fie trend-ul in comunicatiile mobile? Ce anume este de valoare in cunoasterea locatiei utilizatorilor de telefonie mobila si de ce companii precum Google, Nokia si chiar si Louis Vuitton, faimosul producator de articole de lux (care nu sunt direct legati de domeniul tele-informatiei), dezvolta aceste servicii?

Locatia este legatura lipsa in lantul retelelor de socializare, publicitate si de servicii si in lantul continutului / informatiei distribuit/e catre utilizatori.

Din ce in ce mai multe telefoane mobile au posibilitatea de a identifica locatia in care se afla, opertatorii de telefonie ofera servicii de Internet din ce in ce mai ieftine, telefoanele mobile sunt mai sofisticate si ceea ce este cel mai important este faptul ca le avem in permanenta cu noi. La nivel global numarul aplicatiilor ce folosesc localizarea terminalelor mobile este in crestere continua; in Romania aceasta piata se afla in punctul de start.

In Bucuresti, Romania si Wroclaw, Polonia exista doua companii – RINF & LocoZone, care au dezvoltat impreuna o tehnologie noua pentru localizarea terminalelor mobile.

Cel mai important este faptul ca aceasta tehnologie poate fi integrata in model de comunicare B2B, de catre majoritatea companiilor mici si mijlocii la un pret competitiv.

Platforma LocoMe detine doua functii cheie care o diferentiaza si ii ofera unicitate.

Prima functie este „trimiterea de continut catre o zona”: utilizatorii aflati in acea zona primesc informatia in functie de profilul de preferinte pre-definit.

Cum se efectueaza practic trimiterea acestor mesaje? Spre exemplu, proprietarul unui magazin de calculatoare, doreste sa informeze publicul privind promotiile derulate. El trimite un mesaj catre toate persoanele aflate pe arie de 2 kilometrii in zona Universitatii Politehnice (nefiind nevoie ca sa ii cunoasca pe destinatari). Vor primii mesajul doar utilizatorii LocoMe interesati de achizitia de hardware.

Cea de a doua functie importanta este „persoane aflate in apropiere”.

Este suficient sa instalati pe telefonul mobil aplicatia agent dedicata, care va cauta in mod automat locatia si va va informa privind noi evenimente din vecinatate. Aplicatia Agent (in prezent particularizata pentru Symbian, Windows Mobile, si in curand disponibila pentru: iPhone, Google Android si Blackberry) cauta in mod automat locatia folosind semnalul GPS sau BTS.

Spre exemplu: Lui Mihai, ii place sa mearga la concerte insa nu are timp sa caute intotdeuna informatii privind concertele din zona. I-ar placea sa fie informat privind concerte / petereceri, din zona, indiferent unde merge. El seteaza in profil aceasta preferinta si din acel moment aplicatia de pe telefonul mobil il informeaza permanent privind noi concerte / petreceri.

Pentru versatilitate, sistemul poate fi utilizat si via PC sau laptop (prin accesarea unui portal sau website mobil) si setarea manuala a locatiei.

Rolul RINF Romania este e a adapta aceasta tehnologie la cerintele concrete ale clientilor business, sub marca clientului sau sub marca LocoMe. Clientul poate astfel sa-si extinda paleta de servicii si sa ofere noi posibilitati clientilor sai.

Solutia LocoMe este destinata prioritar catre portaluri, companiile de telecomunicatii, autoritatilor publice, companiile de marketing si publicitate directa/online, serviciilor de achizitii (ex. online marketplace) de social-networking, si matrimoniale.

Formula de tipul B2B2C garanteaza un cost redus de integrare a tehnologiei, un risc redus si posibilitatea de a genera venituri printr-un canal nou de comunicare. In acelasi timp, clientii beneficiaza de o tehnologie avansata fara restrictii de achizitie.

Underclick Corp.

este serviciul de baza pentru publicare in reteaua Underclick. El reprezinta efortul conjugat al tuturor membrilor echipei de a acoperi subiecte generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *