Chiar este Internetul profitabil?

Pentru fiecare in parte finalul e unul singur : Internetul e profitabil ! Intrebati in stanga si dreapta sa vedeti daca a pierdut cineva din web. Fie ca a fost o investitie de 100 Euro, sa imi spuneti daca nu si-au recuperat-o.

Fie ca a fost una mai mare, nerecuperata, dar care are toate premisele de a fi amortizata in scut timp. Poate pe vremuri la fel se vorbea si de televiziune si cine si-ar fi inchipuit ca o sa fie castigatoare … tehnologiile ne ajuta mult in ziua de azi!

Piata vuieste de investitiile masive facute in ultima vreme in Internetul romanesc. Numai ultima saptamana am avut 10 milioane USD declarate in achizitii. Si probabil inca vreun milion care a “scapat” ochiului “ager” al presei. Se vorbeste de o piata care va fi similara celei a terenurilor, poate cu ROI mai mare decat in cazul parcelelor. Cu pasiune si plus valoare mai mare decat iarba pe tarla. Mica Cenusareasa iese din ascunzatoare. Serios ? Multi o sa ii auziti intreband “Chiar e profitabil web-ul?” .

Numai ca valoarea investitiilor in aceasta piata, se diferentiaza major chiar fata de anul trecut. Sumele au crescut, concurenta e PUTERNICA. Nisele abia isi deschid aripile. Si o sa fie foarte puternice in maxim 2 ani cand nici aici nu o sa mai fie loc. Piata s-a maturizat insa poate ca multi nu au observat. Si costurile cresc pe masura ce oamenii costa mai mult. Dar, chiar si in aceste conditii este profitabil…

Clientii vor publicitate pe Internet, pentru ca e mai bine de multe ori sa o faci aici … daca o faci cu cap. Firmele vor pe Internet, macar prezenta, daca nu activitate. Unii reusesc, unii nu. Dar si pentru cei slabi, rezultatul tot se vede. Macar un mail (+1) tot primesti. Cei care isi recruteaza clientii de pe net, nu am auzit unul sa se planga, toti vorbesc numai de extindere a serviciilor, a mediilor de prezenta, a tehnologiilor.

2007. Poate anul pentru Romania. Daca nu, 2008 e inca un an bun. Sau 2009. Concluzia e ca cine e pe Web a iesit castigator. De la pustii care castiga 500 Euro pe luna din reclamele de la Google si pana la siturile care castiga 10.000 Euro din advertiseri mari. De la firmele care isi fac cifra de afaceri pe Net si pana la firmele care adauga 1-5% cifrei de afaceri din comenzile si legaturile de pe Internet. Evident, am vorbit de cei care au crezut si care sunt acolo .

Ultimul meu gand se indreapta catre brokerajul web. Si a tranzactiilor care vor fi la liber incepand cu toamna aceasta. Si apoi sa vezi liberalizare …

Puteti sa imi scrieti pe adresa claudiu@underclick.ro sau vizitati websitebroker.ro

Claudiu Gamulescu

este fondator al Underclick.ro, brand infiintat in 2004. De atunci cateva sute de situri web si produse au fost lansate sau consiliate. Cateva sute de oameni au trecut prin programele de training "la sala" ale lui Claudiu, iar cateva mii au descarcat cartile si programele de coaching online. Crede in Internet folosit pentru afaceri, un canal care trebuie inteles si stapanit cum se cuvine. Folositi-l cu inteligenta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *